Kanovaren, Parapente, Canyoning

Avontuur

BUNGEE SUPER FLY

Stel jezelf eens voor als geheim agent springend  en vliegend over daken of hangend in een harnas boven een computer net zoals Tom Cruise in “Mission impossible”. NU is het mogelijk! In een harnas, bevestigd aan een bungeekoord vlieg je door de ruimte, spring je skatersprongen en beleef je schaterend van plezier dé ultieme sportbeleving van dit moment en train je je hele lichaam. Bij L’Xpérience kan het! Rinell volgde de instructeursopleiding bij Janneke van Amelsvoort van de BUNGEE SUPER FLY STUDIO’S in Landsmeer en geeft nu les in St. Julien du Serre elke dinsdag van 16:30-17:30 uur en van 17:30-18:30 uur. Maar natuurlijk kun je ook een privé sessie boeken en heerlijk vliegen in de vrije natuur in de tuin van L’Xpérience. Zet je twijfels en je scepsis aan de kant en laat je verleiden tot dit gewichtloze bevrijdende avontuur! Meer informatie? Stuur een email naar rinell@bungeesuperfly.ovh

 

PARAPENTE

Kanovaren, Parapente en Canyoning is een spannend avontuur. Een duosprong vanuit de lucht met Parapente 07 is een adembenemend gebeuren tijdens uw vakantie in de Ardèche. U vliegt over het Parc National des Cevennes, een bescherm natuurgebied dat werkelijk prachtig is. Vlak naast de tuin van L’Xpérience bevindt zich het landingsveld van de parapenters. Dit is ook de plek waar u wordt opgehaald om L’Xpérience en het plateau Ardechois vanuit de lucht te bekijken. Fabrice, Hugh en Marco zijn goede bekenden van Rinell en Eric en houden elke avond “kantoor” op het voorterras van L’Xpérience. Het is een onvergetelijke ervaring om een duosprong te maken met een ervaren instructeur. Als u eenmaal in de lucht bent, ondergaat u de ware sensatie van vrijheid en stilte. U ziet de natuur in al haar rust en overweldigende schoonheid. Toen Rinell en Eric sprongen, zag Eric zelfs een hert. U ziet de “drailles” (gangen in door brem en stuiken dichtbegroeide bergkammen), u ziet de rivier en alle kleine beekjes en ontspringende watervalletjes. U bent zo hoog dat u over de verschillende valleien heenkijkt. Het Plateau Ardechois! Bij helder weer ziet u de Mont Ventoux en de Alpen. Kortom, een waanzinnig mooie ervaring!

De duur van de sprong is afhankelijk van de thermiek. Uw familie of vrienden kun u vanaf hun ligstoel in de tuin van L’Xpérience in de lucht zien en dan lopend naar de landingsbaan gaan om u te zien landen en mooie foto’s te maken van dit spannende moment. Tijdens de sprong maken ook de instructeurs foto’s die op een usb-stickje worden gezet en u eventueel kunt kopen. U kunt kiezen voor een eerste ontdekkings duosprong of een duosprong met veel avontuur en acrobatische figuren in de lucht. Ook biedt Parapente07 een cursus waarin u zelf kunt leren springen en uw brevet kunt halen. Voor informatie kijkt u op hun website of vraagt u Rinell en Eric deze informatie voor u op te vragen.

Video zien van Joep die bij ons te gast was in 2016 en een prachtige sprong maakte? Klik hier!

 

www.parapente07.com

Een indruk van de kosten:

Duosprong  80 €
Duosprong met veel avontuur 120 €
Duosprong met sensatie 130 €

 

CANYONING

Uit de lucht springen of kanovaren op de Ardèche zijn geweldige belevenissen waar een beetje moed en zeker sportieve instelling voor nodig is. Maar na een canyoning avontuur in de woeste rotsspleten, ervaart u een ongelooflijk gevoel van overwinning, van trots, van uitputting en van euforie. De meeste mensen komen ervan terug en ploffen neer in de schaduw in een makkelijke stoel en genieten na onder het genot van een ijskoude verfrissing! Canyoning is een tocht die u maakt in de Ardèche en waarbij u alle elementen van de natuur in haar grilligste vorm moet overwinnen. U springt door rotsspleten het water in, abseilen, klimmen, van rots naar rots, door grotten en gangen kruipen. Deze spannende tocht doet u natuurlijk met een ervaren en gediplomeerd begeleider die u ook van alle materialen voorziet. U krijgt een soort surfpak aan en waterlaarzen, een helm en vele zekeringen om aan vast te kunnen haken om u te zekeren. Vooraf wordt gevraagd naar lengte, gewicht, schoenmaat en leeftijd. Er zijn korte en lange tochten mogelijk. Voor de dagtocht wordt ook voor lunch gezorgd. De groepen zijn altijd klein en wanneer u zich opgeeft wordt ook gekeken naar de samenstelling van het gezin en de moeilijkheidsgraad. Zo kunnen kinderen ook mee!

www.ardeche-equilibre.fr

www.gecco-aventure.com

 

Een indruk van de kosten:

Halve dag : 35 € per persoon
Hele dag : 60 € per persoon

 

 KANOVAREN

Kanovaren op de rivier de Ardèche kan een uitputtende sportieve dag of een gezellig kanovaren dagje met de familie inhouden. Overal kunt u een kano huren om gezellig wat te peddelen, aan een standje aan te meren om te zonnen, te lunchen of te zwemmen. Ook kunt u ervoor kiezen om de hele Ardèche af te kanovaren. Hiervoor moet u vroeg uit de veren want de opstapplaats is veelal Saint Martin de L’Ardèche. Hier stapt u op een bus met kanos op het dak, die u naar de afvaartplek brengt. Dan volgt er een dag stevig kanovaren, peddelen, stroomversnellingen beheersen en over grenzen gaan. U moet uzelf beschermen met een zonnebrandcrème factor 50 en dat wel elke twee uur. Teveel mensen komen nog elk jaar vermoeid en knalrood verbrand uit de kano.  De Ardèche is een prachtige rivier met vele uitdagingen en niet te missen de Pont D’Arc bij Vallon. Maar voor mensen die wel graag willen kanovaren maar liever de enorme drukte op de Ardèche willen ontlopen, is er ook de “Chassezac”. Deze rivier is warmer van temperatuur en kent prachtige gorges. Het is rustiger en net iets dichter bij L’Xpérience. In de Entrée van L’Xpérience treft u foldertjes aan en kortingskaartjes van 10 %.

www.canoe-ardeche.com
http://www.canoe-chassezac.com