Chambre d’hôte

L’Xpérience is een sfeervolle chambre d’hôte met heerlijk zwembad, gelegen aan een omhoogslingerend bergweggetje in het rustige gedeelte van de Ardèche. Het ligt in Saint Martin, net buiten een klein dorpje dat Valgorge heet, op 550 meter hoogte aan de voet van het Massief du Tanargue. Het schitterende plekje maakt onderdeel uit van het 180.000 hectare groot beschermd natuurgebied met geweldige weidse uitzichten, authenthieke en middeleeuwse dorpjes en immense bergkammen. Weg van het massa-toerisme en volop in de ongerepte natuur, werd de vroegere vakantiekolonie voor kinderen door Rinell en Eric omgetoverd tot een vakantieparadijs voor genieters. L’Xpérience chambre d’hôte is een samensmelting van de passies van dit tweetal, een mélange aan culturen en indrukken en een overvloed aan verwennerij in ontspannen sfeer. Vijf smaakvolle thematische ingerichte kamers en een grote tuin met zwembad, rivier, Jeu de boulesbaan en loungeterrassen, bieden de gasten van L’Xpérience chambre d’hôte een héérlijk plekje om zich volledig terug te trekken en te genieten van de rust en de natuur. Ook voor de smaakpapillen is het vakantie in Saint Martin. Met gerechten à la cuisine du monde, mooie streekwijnen en sprankelende cocktails, zorgen Rinell en Eric met veel plezier en toewijding voor de inwendige mens. De uitwendige mens kan genieten van een ontspannende massage onder de vakkundige handen van Rinell. In het op 15 minuten afstand gelegen dorpje Valgorge dat bereikbaar is via de weg of een stoer bospad, is een klein dorpssupermarktje, een postkantoor, een garage, een kroeg met een terras en een kapper. Op Zondag is hier een mini-marktje met heerlijke streekproducten. In L’Xpérience chambre d’hôte wordt Nederlands, Frans, Engels en Duits gesproken.

ONTSTAANSGESCHIEDENIS CHAMBRE D’HÔTE

In het gehuchtje Saint Martin dat deel uitmaakt van de kleine gemeente Valgorge, werd in ongeveer 1960 het pand gebouwd dat in eerste instantie bedoeld was als garage. Later werd het door de toenmalige eigenaren de familie Gineste verhuurd als vakantiekolonie voor kinderen en werd het in 1980 een dependance van de tegenovergelegen auberge van dezelfde eigenaren. In 1999 werd het pand verkocht aan een Nederlands echtpaar die de dependance onmiddellijk maar dan afzonderlijk van de auberge in de verkoop deden. Rinell en Eric werden door vrienden attent gemaakt op de advertentie in “De Telegraaf”. Spontaan en onaangekondigd besloten ze in october 2000 het pand te bezoeken, werden verliefd en eigenaar!

Het robuuste dorpshuis, gelegen aan de rivier “La Beaume” en begrensd door een kabbelend beekje, had alles in zich om een prachtige chambre d’hôte te worden. De verwaarloosde staat en het ontoegankelijke terrein met struiken en doornen waren een ware uitdaging voor Rinell en Eric. Met man en macht, vrienden, ouders, broers, dorpsbewoners en professionele bedrijven werd de oude vakantiekolonie voor kinderen, die al jaren had leeg gestaan, nieuw leven ingeblazen.

Rinell en Eric wilden hun eigen stempel op het huis drukken en kozen er daarom voor om in elke ruimte iets persoonlijks uit hun leven terug te laten komen. Tomoko, de japanse kamer, staat voor hun voorkeur voor de Japanse keuken, de gestyliseerde inrichting en het evenwicht tussen Ying en Yang. De High Tech kamer is een koele vertolking van de weerspiegeling van de wolkenkrabbers in New York. De nostalgie van de jaren 60/70 herleven in de vrolijke IBIZA Hippie kamer waar dromenvangers en een mandala de hoofdrol spelen. Romantiek en liefde voor Frankrijk spreken uit de paars ingerichte Lavendel kamer. Toen de tuin van L’Xpérience langzaam maar zeker beter begaanbaar werd, besloten Rinell en Eric in de tuin een huisje “en pierre” te bouwen. Steen per steen werd met de kruiwagen naar de moeilijk toegankelijke plek gebracht. En steen per steen werd het buitenhuisje met behulp van een ervaren dorpsbewoner opgebouwd. Door de spaanse architect Antoni Gaudi geinspireerd, werd het Gaudi huisje van top tot teen met mozaiek gedecoreerd. Van vakantiekolonie voor kinderen naar een vakantieparadijs voor genieters!

EIGENAREN CHAMBRE D’HÔTE

Rinell en Eric verruilden in 2006 definitief het dynamische Amsterdam waar ze woonden in de Albert Cuypbuurt, voor de prachtige natuur en de weldadige rust van de Ardèche. De lang gekoesterde wens om in Frankrijk te gaan wonen, werd werkelijkheid in 2000 toen ze na lang zoeken terecht kwamen in Valgorge. Het duurde 6 jaar voordat het dorpshuis zo was verbouwd dat ze de overstap van Nederland naar Frankrijk durfden te maken. Geïnspireerd door de simpele uitstraling van het huis en het lieftallige maar bescheiden gehuchtje, besloten ze de buitenkant van het huis op te knappen maar verder te laten voor wat het was. De binnenkant moest echter een blauwdruk worden van hun leven en werd zodoende een multiculturele samensmelting van ervaringen en avonturen. Rinell werkt als dermocosmetoloog in een apotheek in Les Vans en heeft een sportschool. Sinds Covid-19 vinden bijna alle lessen plaats via Zoom of in prive omgeving. Ook is Rinell gediplomeerd BUNGEE SUPER FLY instructrice, onder TO DO kun je bij het subonderwerp avontuur een video bekijken .De lange winteravonden geniet ze van lezen bij de open haard, piano spelen en schrijft ze haar tweede boek. Haar eerste boek “De vrouw van de dokter” is gepubliceerd in september 2014 en te koop op www.bol.com. Eric verruilde zijn autorijschool voor een parttime baan bij de thuiszorg en controleert villa’s en zwembaden van tweede huis eigenaren.  Hun hond “Starck”, de op 14 september 2008 geboren Rhodesian ridgeback is altijd de petit prince van L’Xpérience, geweest en is tot groot verdriet in november 2020 overleden aan ouderdom. Hij had veel beweging nodig en verleidde Rinell en Eric tot vele spannende wandelingen. In 2011 begonnen ze gedrieën aan de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella in Spanje. Pelgrims met een ‘Santiago de Compostella” paspoort krijgen bij L’Xpérience 50 % korting buiten het hoogseizoen. Op 26 april 2021 werd James geboren in Duitsland. Deze prachtige schattige pup kwam op 1 juli 2021 de gelederen van L’Xpérience versterken. Inmiddels is hij opgegroeid tot een super lieve en vrolijke hond die heel goed is in circuitjes!!