Ontspanning

LUIEREN

In de tuin van L’Xperience is het heerlijk zwemmen, zonnebaden of luieren op het terras aan het zwembad. Zonnestoelen, hangmatten en schommels staat overal uitnodigend klaar. Lekker met een boek aan het zwembad zitten of een spelletje doen in de schaduw. Op het overdekte terras is wifi beschikbaar. Rinell en Eric brengen serveren u uw drankjes overal in de tuin.

SAUNA

Of het nu na een stevige wandeling, een canyoning-avontuur, een fietstocht of gewoon luieren is; een saunabad is altijd een heerlijke ontspanning. De sauna van L’Xpérience is geschikt voor 4 – 6 personen. Er is een binnendouche, een  buitendouche en een rustruimte. Een verkoelende duik in het zwembad zorgt voor een tintelende verfrissing. Ben je niet bekend met de sauna en wil je er meer over weten? Kijk dan op mens-en-gezondheid.infonu.nl

MASSAGE

Rinell is al meer dan 30 jaar gediplomeerd masseuse. In het Thaise massagehutje met uitzicht op de rivier in de tuin kunt u genieten van een ontspanningsmassage of een stevige sportmassage. Een bodyscrub om de dode huidcellen te verwijderen is een heerlijke afsluiting! In 2010 volgde Rinell een bijscholing in Thailand dat beroemd staat om haar massages zonder olie en waarbij de spieren worden ontspannen door stretching. Een voetreflexzonemassage na een lekker voetbad met verfrissende kruiden, doet een mens ook heel goed!

Klassieke massage 1    uur 50,– €
Klassieke massage 1/2 uur 35,– €
Energieke massage 1    uur 50,– €
Energieke massage 1/2 uur 35,– €
Thai/strechting massage 1    uur 50,– €
Reflexologie voeten 1    uur 40,– €
Reiki 1,5 uur 65,– €
Gezichtsbehandeling 1/2 uur 15,– €

GEZICHTSBEHANDELING

Zin om je gezicht eens diep te laten reinigen? Een peeling, een verrassend masker en daarna een uitgebreide huidanalyse en tips krijgen? Reserveer dan een heerlijke schoonheidsbehandeling bij Rinell. In 2015 studeerde zij af aan de faculteit van Besancon in de Dermo-cosmetologie toegepast in de apotheek. De hoogstaande producten van FILORGA worden door haar hoog in het vaandel gedragen. Vraag monstertjes aan Rinell of reserveer in maart, april en of mei voor een massage en krijg de gezichtsbehandeling er gratis bij! Een losse behandeling die een half uur duurt kost 15,– €. Regelmatig is de schoonheidsspecialiste van FILORGA aanwezig in de apotheek; Pharmacie Blanc in Les Vans. Op zo een dag kunt u gratis een behandeling ondergaan en Rinell is erbij om alles voor u te vertalen en uit te leggen. Wel een afspraak maken! Klik hier om Rinell hiervoor een emailtje te sturen!

TIP VAN DE MAAND:

APRIL. De lente is DÉ tijd om je huid voor te bereiden op de zomer. Je huid regelmatig schrubben is daar een belangrijk onderdeel van. Het verwijdert de dode huidcellen waardoor cremes en serums beter worden opgenomen en je teint mooi egaal wordt. Ook wordt je mooier bruin!. Voor je lichaam kun je scrubcremes gebruiken met een wat grovere korrel en voor je gezicht zijn er meerdere opties: een mechanische scrub (met een korreltje) of een chemische scrub (met een crème of maskertje). De chemische scrub weekt de dode huidcellen los door een zuur vaak uit natuurlijke producten. Hierdoor kun je het vaker, zo’n 3 x per week, gebruiken en het is milder voor je gezicht dan een mechanische scrub. FILORGA heeft een heerlijk masker: SCRUB & MASK. Dit is een dubbele scrub met scrubbende bolletjes én enzymen en zorgt hierdoor voor een stralende huid!. FILORGA ontwikkelde als eerste dit masker dat zowel exfoliërend als re-oxygenerend werkt. Het voelt als allemaal kleine luchtbelletjes die op je huid uit elkaar knappen! Super leuk gevoel met een prachtig resultaat.

MAART. Een goed schoongemaakte huid neemt veel beter de werkzame stoffen uit crèmes en of serum in zich op. Ook tijdens onze slaap vinden er veel processen in ons lichaam plaats die voor afvalstoffen zorgen. Deze zie je op een wattenschijfje als je ‘s morgens je huid schoonmaakt met een lotion of micellair water.

JANUARI / FEBRUARI. Er is weinig zon en als de zon er al is staat deze redelijk laag. Dit maakt deze maanden bij uitstek geschikt voor het behandelen van ouderdomsvlekken. Er zijn verschillende mogelijkheden van weg laten branden bij de dermatoloog tot een speciale productlijn « anti-taches ». Meer info? Neem contact op met Rinell.

ZWEMMEN

L’Xpérience heeft een zwembad in de tuin met zonneterras. Ook stroomt de rivier “La Beaume” door de tuin. In tijden van droogte is “stromen” een groot woord. U kunt dan pootje baden en afkoelen. Voor zwemmen is er op 5 minuten afstand een prachtig tropisch zwemparadijs waar u van de rotsen kunt duiken of het water op uw rug laat klateren onder de waterval. Iets meer omhoog heeft de rivier natuurlijk zwembassins gevormd die ook diep genoeg zijn voor een avontuurlijke sprong in het heldere koude water.

JEU DE BOULES

Het « Petanque » is de Provençaalse variant van de term Jeu de Boules. Het is het meest favoriete spelletje dat in heel Frankrijk wordt gespeeld. Ook L’Xpérience heeft haar eigen Petanquebaan in de tuin waar het zeker tegen het einde van de dag bij het ondergaande zonnetje, heerlijk spelen is. Elke 15de Augustus doet L’Xpérience met haar gastenteams mee met het jaarlijkse Jeu de Boules concours in Chastanet. Soms komen er doorgewinterde dorpsgenoten spelen om de gasten uit te dagen voor een spannende wedstrijd. Een heerlijk ontspannen spel dat voor veel hilariteit zorgt

ONTSPANNENDE SPELLETJES

Lekker ontspannen in de tuin van L’Xpérience en geen zin om weg te gaan? Onze tuin biedt voldoende vermaak om de hele dag plezier te hebben. Zo hangt er een Dartbord, kun je sjoelen, staat er een tafeltennistafel en zijn er vele spelletjes beschikbaar.