Evenementen

EVENEMENTEN BIJ L’XPÉRIENCE

Evenementen organiseren in Frankrijk? L’Xpérience is een prachtige locatie voor uw verlovingsfeest of voor trouwen in de schitterende natuur zoals Kris en Kim uit België deden. Het organiseren van een afscheidsborrel mocht L’Xpérience al verzorgen voor een directrice van een groot verzorgingstehuis en voor een hoofdinspecteur van de politie. Samantha en Willy verloofden zich in de tuin van de chambre d’hôte en menig verjaardagsfeest werd gevierd. George Groeliker liet zijn eerste expositie organiseren door Rinell. Zijn schilderijen werden tentoongesteld in Laboule, een kunstenaarsdorpje op 10 minuten afstand van L’Xpérience. Het feest met live pianomuziek vond plaats in de tuin. Samen met de hele familie in de chambre d’hôte verblijven staat voor eeuwig als  een geweldige ervaring in de herinnering van ouders en opa’s en oma’s gegrift. Op verzoek maken Rinell en Eric een offerte voor uw feest op maat. Rinell werkte jaren lang als accountmanager licht/geluid bij een bedrijf in Amsterdam en was verantwoordelijk voor bedrijfsevenementen. Daarna werkte ze bij Passenger Terminal Amsterdam waar buiten het cruiseseizoen de locatie wordt gebruikt voor evenementen als modeshows, congressen, beurzen, lanceringen en grote dansfeesten. Voor aanvragen van grotere groepen werkt L’Xpérience samen met Auberge Le Romarin. Deze aan de overkant van de straat gelegen auberge van de Belgische eigenaren Pascal en Inge, vergroot de capaciteit aan slaapgelegenheid. De ervaring van Rinell in evenementen komt van pas om ook uw feest in de Ardèche tot een fantastische ervaring te laten zijn. Laat u inspireren door onze fotogalerie.

L’Xpérience organiseert ook evenementen om uw vakantie iets extra’s te geven. Voor het jaar 2024 staat er weer een fantastische wandelvakantie op het programma. Twee yoga retraites en een “Weer lekker in mijn vel” retraite zijn reeds vollop in voorbereiding.

HEMELVAART WANDELVAKANTIE 2024 IN SAMENWERKING MET AUBERGE LE ROMARIN

8 mei tot 13 mei 2024

Heerlijk er even tussenuit! De pure lucht van de Ardèche inademen tijdens 3 fantastische wandelingen onder begeleiding van Rinell. Mooie watervallen en zwembassins in de rivier doorkruizen onze paden, we lopen door wijngaarden en kastanjevelden en worden tussen de middag verblijd met een heerlijke koele verfrissing en een mooie lunch ergens midden in de natuur geserveerd door Auberge Le Romarin. In mei is het weer aangenaam om te wandelen en het is nog prettig rustig zodat we optimaal kunnen genieten van de kalmte en de natuur.  Ook is er een rustdag ingebouwd op zaterdag. Wellicht de gelegenheid bij uitstek om een ontzettend leuke streekmarkt in Les Vans of in Aubenas te bezoeken. Of een dagje om te luieren, de spieren te ontspannen óf om cultureel erfgoed te bezoeken.

Programma

Woensdag 8 mei Aankomst in Valgorge
Welkomstcocktail en diner, uitleg programma
Donderdag 9 mei Wandeldag naar de prachtige Tour de Brison met uitzicht
vrijdag 10 mei Wandeldag naar de kunstwerken van Christian Lapie
Zaterdag 11 mei Vrije dag om lekker te luieren of gezellig op stap te gaan
Zondag 12 mei Wandeldag naar de bergkam en genieten van vergezichten
Maandag 13 mei Vertrek

De hemelvaart wandelvakantie is inclusief:

 • een welkomstcocktail
 • 5 overnachtingen
 • 5 ontbijtjes, 3 x een heerlijke lunch in de buitenlucht geserveerd door “Le Romarin”, 5 diners
 • 3 dagen wandelbegeleiding

Totaalprijs van deze aanbieding 520,– € per persoon

L’ARDÈCHOISE 12, 13, 14 EN 15 JUNI 2024

Deze uitdagende fietstour wordt dit jaar al voor de 31ste keer gereden. Het is een prachtig gezicht. Alle dorpjes waar de tour doorheen komt zijn versierd in de kleuren paars en geel. Supporters staan aan de kant, vrijwilligers delen water uit en de auto moet zich aanpassen. De fiets speelt de hoofdrol. Er zijn verschillende routes vanaf 1 dag tot 4 dagen fietsen. Je bagage wordt vervoerd door de organisatie. Super leuk om aan mee te doen. Maar ook Super mooi! Je komt op prachtige plekken en de sfeer is magnefiek! Meer info; https://www.ardechoise.com

TRAIL BEAUME DROBIE 16 JUNI 2024

Deze fantastische trail vertrekt vanuit het centrum van Valgorge en heeft 4 verschillende routes variërend van 11, 20, 32 en 51 kilometer. Ook zijn er twee georganiseerde wandelingen van 11 en 20 km. Nieuw dit jaar is “La verticale” op de vooravond van de Trail. De naam van deze beproeving verklaart alles; ALLEEN MAAR OMHOOG ! Dat wordt afzien! Maar Rinell is als sportief coach van de organisatie aanwezig om alle deelnemers te begeleiden bij de warming-up en iedereen die zich tijdig inschrijft loopt kans op een gratis massage. Het is een top gezellige dag in Valgorge, of je nu meedoet of je als supporter langs de kant staat. Sportiviteit en saamhorigheid staan hoog in het vaandel. Alle medewerkers zijn vrijwilligers. Meer informatie of inschrijven? Klik dan HIER

YOGA RETRAITE MET SAM EN RINELL 20, 21 en 22 Juni 2024

Een heerlijk 3-daags verblijf met volledig pension. Je wordt ontvangen met een welkomstcocktail. Twee keer per dag  HATHA YOGA, ademhalingsoefeningen, meditatie voor beginners en yoga beoefenaars met een beetje ervaring. Ook wordt er heerlijk gewandeld, je krijgt een massage en een cursus voetreflexologie voor beginners. We eten gezond en biologisch. Elke dag begint met een heerlijk detoxdrankje, dan Yoga en daarna pas ontbijten. Het ontbijt is elke dag weer anders, kleurrijjk en gezond. Tijdens de vrije tijd lekker genieten van het zwembad en de rivier. Volledig ontspannen in een gezellige sfeer waar saamhorigheid als vanzelf ontstaat en waarbinnen je ook de zo broodnodige tijd voor jou alleen kunt pakken.  Wil je het volledige programma ontvangen? Stuur een mailtje, Klik eenvoudigweg HIER

WEER LEKKER IN JE VEL MET RINELL 11, 12, 14, 15 Juli 2024

En JA het klopt, de 13de ontbreekt want dat is een rustdag. Wanneer je aankomt op 11 juli gaan we eerst onder het genot van een “gezond” glaasje, het programma bespreken. We gaan alles doen om weer lekker in je vel te komen. Daarvoor zetten we verschillende methoden in. Zo gaan we Hatha yoga doen, Pilates oefeningen om voor spierversteviging en flexibiliteit te zorgen, veel stretchen om de spiertonus en de spiersoepelheid in evenwicht te brengen en ontspannings- en meditatie-oefeningen. Ook werken we met NLP (Neurolinguïstisch Programmeren), een techniek die ons helpt om beter ons doel te bepalen en ernaar toe te werken.

MASSAGE

MASSAGE

Dit alles in combinatie met goed, gezond en uitgebalanceerd eten, voldoende ontspanning na de inspannning, een heerlijke massage en gewoon genieten in de mooie natuur en de rust, zorgt ervoor dat je je snel weer  lekker in je vel gaat voelen. We houden rekening met ALLE voedingswensen en allergiën. Deze moeten alleen ver van te voren aangegeven worden. We vragen je een gezondheidsbulletin in te vullen en behouden ons het recht voor om een doktersverklaring te vragen indien je klachten hebt waarbij we goedkeuring van een arts noodzakelijk vinden. Mocht je je willen inschrijven of meer informatie willen ontvangen? Klik dan HIER

Deze “Weer lekker in je vel” retraite is inclusief:

 • Een intake gesprek om je doel te bepalen
 • welkomstcocktail en uitleg programma
 • 3 ochtendsessies van ongeveer anderhalf uur
 • 3 avondsessies van ongeveer anderhalf uur
 • 3 voor het slapen gaan meditatieve sessies en NLP
 • Een uitgebreide massage
 • Voetreflexologie
 • Vol-pension (exclusief aanvullende drankjes)

Totaalprijs voor deze retraite is 672,50 € per persoon. 1 persoon in een kamer.

of 1085,– voor 2 personen indien je je kamer met iemand deelt die ook aan de retraite deelneemt.

YOGA VOOR GEVORDERDEN MET SAM EN RINELL 25, 26, 27 juli 2024

Deze retraite is speciaal voor gevorderden. VinYase Yoga speelt de hoofdrol. De Asana’s zijn ingewikkelder, en er zijn veel omgekeerde standen. Het is zeer dynamisch. De ademhaling, vloeiende beweging en de opeenvolging van de asana’s zorgt voor een intensieve lichaamsoefening die veel van de deelnemer vraagt maar die ook wordt beloond met ontspanning. Speciaal voor deze retraite is er een hulpmiddel dat helpt de omgekeerde standen sneller aan te durven en langer aan te kunnen. Een uitdagende retraite voor de geoefende Yogi of Yogini. Natuurlijk krijgt ook tijdens deze workshop iedere deelnemer een heerlijke ontspannende massage van Rinell en doen we een workshop voetrelexologie. We eten biologisch, geen alcohol, vegetarisch en niet of nauwelijks lactose. Als je het programma wilt ontvangen nodigen we je uit een mailtje te sturen.

VAKANTIE WANDELWEKEN 2022

Le tour du tanargue of 6 dagen prachtig wandelen rondom L’Xpérience

Zin om een fantastische wandeling te maken? Rinell neemt je mee op een 5-daags avontuur. De “Le tour du tanargue”. Het gebergte rondom L’Xpérience, is een circuit van vele schitterende kilometers. De naam van de Tanargue komt van de Taranus of Taranis, keltische god van het onweer. De route is net zo ruig als de naam belooft. Bovenop de bergkam heb je ongelooflijk mooie uitzichten, Je loopt door heidevelden, over rotsige ondergrond, moet klauteren en toeren uithalen om over of achter watervallen te passeren. Je loopt door het bos, door kastanjevelden, langs verlaten schuren en ruïnes. Ervaar de woeste natuur van de Ardèche tot op het bot en ga mee op deze mooie tocht! Ook kun je de prachtige gorges van de Ardèche bewonderen en het op de Unesco werelderfgoedlijst prijkende museum “La grotte Chauvet” bezoeken. Een gezellig marktje met streekproducten ontbreekt ook niet in deze heerlijke week van inspanning en ontspanning.

Le tour du tanargue

Zaterdag Aankomst in L’Xpérience
Welkomstcocktail en diner, uitleg programma
Zondag Etape 1: Largentiere-La tour de Brison-Le Gua 17 kilometer
Maandag Etape 2: Le Gua-Loubaresse 17  of 22 kilometer
Dinsdag Etape 3: Loubaresse-Laboule 22 kilometer
Woensdag Etape 4: Laboule-Le Vernet 19 kilometer
Donderdag Etape 5: Le Vernet -Largentiere bezoek aan de  markt Joyeuse  8 kilometer
vrijdag Bezoek aan de Grot Chauvet en Gorges van de Ardèche
Zaterdag Terugreis

6 dagen prachtig wandelen rondom L’Xpérience

Elke dag een totaal andere wandelervaring beleven. Zo loop je de hele dag door de kastanjevelden of zo loop je boven de bergkam en heb je de hele dag schitterende vergezichten. Bij helder weer kun je de “Mont Ventoux” aanraken. Of heb je meer zin in de “Sentier des lauzes” waar je mooie en inspirerende kunstwerken tegenkomt? Of een wandeling langs de rivier de Beaume naar het gelijknamige dorpje? Afgewisseld met een leerzaam en leuk bezoek aan een imker waar we in tenu de bijenhuishouding gaan bekijken en de overheerlijke honing proeven én een bezoek aan een miniatuur Ardèche én een uitstapje naar Jaujac waar we rondom een vulkaankrater lopen en alles leren over de gesteenten in de Ardèche, de wijze waarop de oude huizen “en pierre” gemaakt werden en met welke gereedschappen, wordt deze week een heerlijke ontspannen wandelvakantie.

Vrijdag Aankomst in L’Xpérience
Welkomstcocktail en diner, uitleg programma
Zaterdag Markt in Les Vans en wandeling Bois de Païolive 12 kilometer
Zondag Sentier des lauzes en bezoek aan imker 20 kilometer
Maandag De berg op met prachtige vergezichten 22 kilometer
Dinsdag Markt in Largentiere en wandeling Tour du brison 17 kilometer
Woensdag Wandeling in Vernon  12 kilometer
Donderdag Wandeling door de kastanjevelden  12 kilometer
Zaterdag Terugreis

De vakantie wandelweek  is inclusief:

 • Vol pension (inclusief thee, koffie en water); ontbijt, lunch/picknick en diner
 • Gratis gebruik van de sauna
 • Excursies
 • Wandelbegeleiding

De vakantie wandelweek is exclusief:

 • Vliegreis of vervoer per trein of auto
 • Extra drankjes
 • Massages

DATA VOOR DE WANDELWEEK:

21 mei – 28 mei 2022 Tour du Tanargue

02 september – 09 september 2022 6 dagen prachtig wandelen rondom L’Xpérience

Je kunt met eigen vervoer komen of een ticket boeken naar Lyon alwaar je wordt afgehaald van de luchthaven St. Exupéry of de luchthaven van Marseille.

TOTAALPRIJS VOOR DEZE FANTASTISCHE WANDELWEEK:

1 Persoon in een kamer 595,– €
2 Personen in een kamer 980,– €
3 Personen in een kamer 1.470,– €
4 Personen in een kamer 1.960,– €

Wil je reserveren voor deze fantastische week? Klik dan HIER en we nemen contact met je op!

WEER LEKKER IN MIJN VEL 2022

02 tot 09 juli 2022

Zin om een paar kilo overtollig lichaamsgewicht kwijt te raken? Even een week alleen maar aandacht voor jouw lijf in de “Weer lekker in mijn vel” week. Goed, gezond en bovendien lekker eten en drinken met toch als doel hier en daar wat kwijt te raken om bikiniproof aan de zinderende zomer van 2022 te beginnen. Op het programma staan; Pilates lessen, mooie wandelingen, ontspanningsoefeningen en visualisatie-oefeningen middels de techniek: NLP (neurolinguïstisch programmeren). Ook gaan we samen de lekkerste recepten bereiden, krijg je een ontspanningsmassage en een gezichtsbehandeling. Voor de fanatiekelingen staan er ook 3 High Intensity Interval trainingen in de planning.

 • Een heerlijke welkomstcocktail
 • 7 nachten vol-pension
 • 7 ontspanningsoefeningen
 • 6 Pilateslessen
 • 6 wandelingen
 • 2 high intensity interval trainingen
 • 1 lichaamsmassage
 • 1 gezichtsbehandeling met producten van FILORGA
 • Gezamenlijke workshops over eten
 • Begeleiding bij het bepalen van je doel
 • Gebruik van de sauna

Deze complete “Weer lekker in je vel” week met alleen maar aandacht voor jou en jouw lijf, bieden wij aan voor 795,– € per persoon. Wil je een informatiepakket ontvangen? Klik dan hier !

Spreekt deze workshop je aan maar heb je gewoon geen plek in je agenda om een volle week te komen genieten, klik dan eens door naar onze massage academie waar je je kunt informeren over groeps- of privelessen via Zoom.

TRAIL BEAUME DROBIE ZONDAG 12 JUNI 2022

Trail Beaume Drobie 8eme

L’Xpérience is sponsor van dit sportieve evenement dat elk jaar in juni plaatsvindt. 4 verschillende hardloop circuits en 2 wandelingen door de prachtige natuur rondom Valgorge. Rinell is de sportbegeleider van het evenement en zorgt voor de warming-up en masseert de hele dag ter plekke. Leuke sfeer en meestal heerlijk weer. Kortom een leuk evenement om aan mee te doen of gewoon lekker rondslenteren in het dorp en de sportievelingen aanmoedigen. Inschrijven? Trail Beaume Drobie 2022

YOGA RETREAT “RETREAT YOURSELF” 2022 DATA NOG TE BEPALEN

Ben je die Corona ook spuugzat en heb je ontzettend veel zin om nu eens aan jezelf toe te komen? L’Xpérience en Araliya Bosma bieden je de mogelijkheid om een heerlijke week aan jezelf te besteden in de prachtige rustgevende en inspirerende omgeving van de Ardèche. Een week vol Hatha, Yin en Nidra Yoga, meditaties, ontspanningsoefeningen, wandelen en omgeven zijn door de schitterende natuur waar nu eindelijk eens JIJ én de elementen de hoofdrol spelen. Wat jouw wens of doel ook is, in deze vakantieweek ben JIJ degene die het meest belangrijk is. We hebben een prachtig programma dat je kunt opvragen door een mailtje te sturen naar: info@l-xperience.com

In dit Yoga retreat staan centraal:

Chakra’s

Araliya stimuleert een holistische healing, gebruik je fysieke, mentale, emotionele en spirituele aspecten. We gaan actief aan de slag met de Chakra’s en creëren weer balans in jouw energiesysteem.

Yamas (non-violence)

Ahimsa onthoud je in alle vormen van geweld zowel fysiek als verbaal. Leef in harmonie met je medemens en jezelf. Wees vrij van angst en onzekerheid. Focus op liefde en compassie.

Aparigraha (non-greed)

Tevreden zijn met wat je hebt in dit moment. Focus op dankbaarheid.

Araliya is een inspirerende en veelzijdige energy vrouw die houdt van verbinding, van het tot uitdrukking brengen van emoties en gevoelens en van delen. In haar nabijheid voel je energie en blijfschap vrijelijke stromen.

Naast Hatha, Yin en Nidra Yoga brengt Araliya Mantra chanting sessies die heel geliefd zijn wegens het zo intense “Feel good” gevoel en de verbinding ceremonies die ze met veel enthousiasme, openheid, liefde en compassie begeleidt, creëren bij iedereen het “echte” gevoel van verbinding. Als professioneel danser creëerde ze ook Ecstatic dance gebaseerd op de 4 elementen aarde, vuur, water en lucht. Tijdens de Yoga retreat kun je naast het programma privé sessies met Araliya boeken om je persoonlijke doelen, vragen, verdieping met haar te delen en aan te werken.

Araliya

De Yoga retreat bestaat uit:

 • Welkomstcocktail
 • 7 nachten vol pension
 • 11 Yoga sessies
 • 1 massage
 • Begeleide uitstapjes

Tijdens de Yoga retreat wordt er vegetarisch, koolhydraatarm en suikervrij gegeten!

De prijs voor deze week bedraagt 750,– € per persoon

Meer inlichtingen of inschrijven: stuur een mail naar info@l-xperience.com en je ontvangt het volledige programma per mail. Meer weten over Yoga retreats in het algemeen? www.yoga-international.nu

Inspirerende Araliya

YOGA WORKSHOP “DE VIJF ZINTUIGEN” 2021

26 juni tot 30 juni 2021

Samen met Jean-Luc Boissel organiseert L’Xpérience een Yoga workshop waarin de vijf zintuigen centraal staan. Twee keer per dag yoga lessen in de natuur, elke avond ontspanningsoefeningen op je oortjes voor het slapen gaan, lekker wandelen en op ontdekkingstocht, gemasserd worden en een workshop over de zintuigen. Even lekker liefde en aandacht voor jezelf.

 • welkomstdrankje
 • 4 nachten vol-pension
 • 7 Yoga lessen
 • 4 ontspanningsoefeningen op je oortjes
 • 1 workshop over de zintuigen
 • 1 massage
 • 2 begeleide wandelingen

Wil je een informatiepakket ontvangen? Stuur dan een mailtje met als onderwerp “Yoga workshop “De vijf zintuigen” naar; info@l-xperience.com

TRAIL BEAUME DROBIE 6 JUIN 2021

Zin om lekker te sporten in de Ardèche. Patrice Rotteleur organiseert voor de zevende keer een fantastische trail in onze omgeving. Er zijn 4 verschillende parcours uitgezet. Allemaal even uitdagend en in de schitterende natuur. Inschrijven kan op de website van Patrice Rotteleur. L’Xpérience is mede sponsor van het evenement. Zo geeft Rinell in alle nieuwsbrieven tips voor hardlopers over stretching en blessurepreventie. Doe je mee aan de trail en kom je bij L’Xpérience logeren? Dan krijg je een gratis massage cadeau!

OPENING VISSEIZOEN 2021

De officiële opening van het visseizoen is op 13 maart en de sluiting is op 20 september. Voor meer informatie over vissen kijk op onze website. Freddy Montero, een goede vriend uit de streek, neemt u graag mee uit vissen. Hij vist als vanaf dat hij heel klein was en is een superfan van vliegvissen. ’s avonds tijdens het aperitief maakt hij zijn vliegen voor de volgende dag. Eerst bestudeert hij het oppervlak van de rivier en dan kopieert hij nauwgezet zijn bevindingen zodat de forellen aan de lopende band gevangen worden om bij de borrel als een gerookt hapje genuttigd te worden.

TRAIL BEAUME-DROBIE 14 JUNI 2020

Trail Beaume Drobie 2020

Trail Beaume Drobie 2020

Zin om lekker te sporten in de Ardèche. Patrice Rotteleur organiseert voor de zevende keer een fantastische trail in onze omgeving. Er zijn 4 verschillende parcours uitzet. Allemaal even uitdagend en in de schitterende natuur. Inschrijven kan op de website van Patrice Rotteleur. L’Xpérience is mede sponsor van het evenement. Zo geeft Rinell in alle nieuwsbrieven tips voor hardlopers over stretching en blessurepreventie. Doe je mee aan de trail en kom je bij L’Xpérience logeren? Dan krijg je een gratis massage kado!

YOGA WEEKEND MET JEAN-LUC BOISSEL JUNI 2020

Wegens het succes van de fantastische yoga vakantieweken met Yoga Tamara, organiseert L’Xpérience nu ook een Yoga weekend met een franse leraar. Van 25 to 28 juni een heerlijk weekend om te ontspannen, jezelf lekker te laten masseren en mooie wandelingen te maken. De Yoga lessen vinden plaats in de tuin en worden gegeven in het frans. Wil je je opgeven of meer informatie ontvangen, stuur dan een mailtje naar info@l-xperience.com.

YOGA-VAKANTIEWEEK IN SEPTEMBER 2020

Samen met YOGATAMARA organiseert L’Xpérience weer een fantastische Yoga-Vakantieweek. Van zaterdag 5 tot 12 september. Tijdens deze vakantieweek is er iedere dag een yogales en is er ook aandacht voor meditaties, concentratieoefeningen en  mindfulness. Rinell zorgt voor een heerlijke massage en begeleidt de wandelingen en uitstapjes. Ook is er dit jaar de mogelijkheid om één of meerdere BUNGEE SUPER FLY lessen te volgen. Binnen het programma is echter iedereen vrij om wel of niet mee te doen aan de activiteiten. Er is voldoende ruimte voor lege plekken in de agenda zodat je vollop kunt genieten van het zwembad, de rivier en lekker luieren in hangmat. Ook is er veel aandacht voor gezonde voeding en gezonde levensstijl. Zin om lekker te komen genieten? Klik dan HIER voor alle informatie en om je in te schrijven.

VAKANTIESALON ANTWERPEN 23 – 26 JANUARI 2020

Vakantiesalon Antwerpen

Vakantiesalon Antwerpen

L’Xpérience verwelkomt zoveel leuke Belgische gasten dat we dit jaar eens gezellig op bezoek gaan in Antwerpen! Tijdens de Vakantiesalon die in de Antwerpen Expo wordt gehouden van 23 tot en met 26 januari 2020, kunt u een lekker wijntje uit de Ardèche bij ons komen drinken. Voor de leuke Belgen die we al kennen is het misschien een goed moment om elkaar weer eens te ontmoeten en voor de leuke Belgen die we nog niet kennen is het wellicht hét uitgelezen moment om kennis te maken. Heb je zin om een massagecursus te winnen of een gratis kennismakingsles Bungee Super Fly? Kom dan naar de beurs Hal 2, stand 2117 om te genieten van de heerlijkheden van de Ardèche en een Meet&Greet ! Voor gratis entreekaarten kun je ons een mailtje sturen: info@l-xperience.com

DE FIETS- EN WANDELBEURS MAART 2019

Op 1, 2 en 3 maart 2019 zal L’Xpérience samen met Bregje Schipper, DE WANDELVROUW, aanwezig zijn op de Fiets- en wandelbeurs in de jaarbeurs in Utrecht. We staan in hal 4 en ons standnummer is C61. Het zou ontzettend leuk zijn om wandelaars, fietsers en andere vakantiegangers die we al kennen, daar te mogen ontmoeten. Maar natuurlijk is het ook de gelegenheid bij uitstek om nieuwe mensen te ontmoeten en ze enthousiast te maken voor onze o zo mooie streek. Er zijn weer leuke prijzen te winnen als een Wellness Weekend bij L’Xpérience en prachtige wandelschoenen en er komt een nieuw E-BOOK “Le tour du Tanargue” aan dat tijdens de beurs wordt gelanceerd en gratis wordt weggegeven.  Ook Tamara Krijt die de Yoga vakantieweken bij L’Xpérience organiseert is op zaterdag 2 maart aanwezig op stand. Een lekker sportief team dus: Rinell, Bregje en Tamara , heet je van harte welkom op de beurs! Zet de data vast in je agenda en we hopen je daar te zien!

VAKANTIE WANDELWEKEN APRIL, MEI, JUNI 2019

Le tour du tanargue of 6 dagen prachtig wandelen rondom L’Xpérience

Zin om een fantastische wandeling te maken? Rinell neemt je mee op een 5-daags avontuur. De “Le tour du tanargue”. Het gebergte rondom L’Xpérience, is een circuit van vele schitterende kilometers. De naam van de Tanargue komt van de Taranus of Taranis, keltische god van het onweer. De route is net zo ruig als de naam belooft. Bovenop de bergkam heb je ongelooflijk mooie uitzichten, Je loopt door heidevelden, over rotsige ondergrond, moet klauteren en toeren uithalen om over of achter watervallen te passeren. Je loopt door het bos, door kastanjevelden, langs verlaten schuren en ruïnes. Ervaar de woeste natuur van de Ardèche tot op het bot en ga mee op deze mooie tocht! Ook kun je de prachtige gorges van de Ardèche bewonderen en het op de Unesco werelderfgoedlijst prijkende museum “La grotte Chauvet” bezoeken. Een gezellig marktje met streekproducten ontbreekt ook niet in deze heerlijke week van inspanning en ontspanning.

Le tour du tanargue

Vrijdag Aankomst in L’Xpérience
Welkomstcocktail en diner, uitleg programma
Zaterdag Etape 1: Largentiere-La tour de Brison-Le Gua 17 kilometer
Zondag Etape 2: Le Gua-Loubaresse 17  of 22 kilometer
Maandag Etape 3: Loubaresse-Laboule 22 kilometer
Dinsdag Etape 4: Laboule-Le Vernet 19 kilometer
Woensdag Etape 5: Le Vernet -Largentiere bezoek aan de  markt Joyeuse  8 kilometer
Donderdag Bezoek aan de Grot Chauvet en Gorges van de Ardèche
Vrijdag Terugvlucht

6 dagen prachtig wandelen rondom L’Xpérience

Elke dag een totaal andere wandelervaring beleven. Zo loop je de hele dag door de kastanjevelden of zo loop je boven de bergkam en heb je de hele dag schitterende vergezichten. Bij helder weer kun je de “Mont Ventoux” aanraken. Of heb je meer zin in de “Sentier des lauzes” waar je mooie en inspirerende kunstwerken tegenkomt? Of een wandeling langs de rivier de Beaume naar het gelijknamige dorpje? Afgewisseld met een leerzaam en leuk bezoek aan een imker waar we in tenu de bijenhuishouding gaan bekijken en de overheerlijke honing proeven én een bezoek aan een miniatuur Ardèche én een uitstapje naar Jaujac waar we rondom een vulkaankrater lopen en alles leren over de gesteenten in de Ardèche, de wijze waarop de oude huizen “en pierre” gemaakt werden en met welke gereedschappen, wordt deze week een heerlijke ontspannen wandelvakantie.

Vrijdag Aankomst in L’Xpérience
Welkomstcocktail en diner, uitleg programma
Zaterdag Markt in Les vans en wandeling Bois de Païolive 12 kilometer
Zondag Sentier des lauzes en bezoek aan imker 20 kilometer
Maandag Jaujac en wandeling rondom vulkaankrater 4 kilometer
Dinsdag De berg op met prachtige vergezichten 22 kilometer
Woensdag Markt in Joyeuse en rivierwandeling naar Labeaume  8 kilometer
Donderdag Wandeling door de kastanjevelden  22 kilometer
Vrijdag Terugvlucht

De vakantie wandelweek  is inclusief:

 • Vol pension (inclusief thee, koffie en water); ontbijt, lunch/picknick en diner
 • Gratis gebruik van de sauna
 • Excursies
 • Wandelbegeleiding
 • Vervoer van en naar de luchthaven

De vakantie wandelweek is exclusief:

 • Vliegreis
 • Extra drankjes
 • Massages

DATA VOOR DE WANDELWEEK:

26 april 2019 – 3 mei 2019 6 dagen prachtig wandelen rondom L’Xpérience

17 mei 2019 – 24 mei 2019 Tour du tanargue

7 juni 2019 – 14 juni 2019 6 dagen prachtig wandelen rondom L’Xpérience

14 juni 2019 – 21 juni 2019 Tour du tanargue

20 september 2019 – 27 september 2019 Tour du tanargue

Je kunt met eigen vervoer komen of een ticket boeken naar Lyon alwaar je wordt afgehaald van de luchthaven St. Exupéry.

TOTAALPRIJS VOOR DEZE FANTASTISCHE WANDELWEEK:

1 Persoon in een kamer 595,– €
2 Personen in een kamer 980,– €
3 Personen in een kamer 1.470,– €
4 Personen in een kamer 1.960,– €

Wil je reserveren voor deze fantastische week? Klik dan HIER en we nemen contact met je op!

YOGA-VAKANTIEWEKEN IN JULI 2019

Samen met YOGATAMARA organiseert L’Xpérience twee Yoga-Vakantieweken. De eerste week is van zaterdag 6 tot 13 juli en de tweede week van 13 juli tot zaterdag 20 juli. Tijdens deze vakantieweken is er iedere dag een yogales en is er ook aandacht voor meditaties, concentratieoefeningen en  mindfulness. Rinell zorgt voor een heerlijke massage en begeleidt de wandelingen en uitstapjes. Ook is er dit jaar de mogelijkheid om één of meerdere BUNGEE SUPER FLY lessen te volgen. Binnen het programma is echter iedereen vrij om wel of niet mee te doen aan de activiteiten. Er is voldoende ruimte voor lege plekken in de agenda zodat je vollop kunt genieten van het zwembad, de rivier en lekker luieren in hangmat. Ook is er veel aandacht voor gezonde voeding en gezonde levensstijl. Zin om lekker te komen genieten? Klik dan HIER voor alle informatie en om je in te schrijven.

TRAIL BEAUME-DROBIE IN JUNI 2019

Zin om lekker te sporten in de Ardèche. Patrice Rotteleur organiseert voor de vijfde keer een fantastishe trail in onze omgeving. Er zijn 4 verschillende parcours uitzet. Allemaal even uitdagend en in de schitterende natuur. Inschrijven kan op de website van Patrice Rotteleur. L’Xpérience is mede sponsor van het evenement. Doe je mee aan de trail en kom je bij L’Xpérience logeren? Dan krijg je een gratis massage kado!

Trail Beaume-Drobie 2019

Trail Beaume-Drobie 2019

KASTANJEFEESTEN NOVEMBER 2018

Oktober is dé maand van de kastanjefeesten en de lancering van de primeurs. Een zichzelf respecterend chef kok probeert ieder jaar een nieuw spectaculair kastanje gerecht op de kaart te zetten. Ook zijn er kookwedstrijden voor amateurs en georganiseerde wandelingen door kastanjevelden waar de agrariërs uitleg geven over de kastanje-oogst en de verwerking tot eindproduct. Heerlijke proeverijen, herfstige geuren en veelal een prachtig licht dat het orange/rode bladerendek van de natuur vol tot haar recht doet komen, zijn de ingrediënten van een Castagnade. Zin om de Ardèche te bezoeken en te genieten van al dit heerlijks? Onderstaand een opsomming van de plaatsen waar je een Castagnade kunt bezoeken.

14 oktober Jaujac

18, 19, 20 oktober Saint-Laurent-Les-Bains

19, 20, 21 oktober Privas

20, 21 oktober Joyeuse

21 oktober Desaignes

27, 28 oktober Antraigues

28 oktober Chalencon

2, 4 november Vesseaux

10, 11 november Joannas

YOGA VAKANTIEWEKEN BIJ L’XPÉRIENCE

IN JULI EN SEPTEMBER 2018

Yoga, Rust, Wandelen, Meditaties, Massages & Mooie maaltijden…
Ben je toe aan een week helemaal voor jezelf? Wil je rust en ruimte ervaren in de natuur? Wil je graag meer aan Yoga doen of je huidige Yoga-beoefening verdiepen? Heb je zin in prachtige wandelingen en wil je graag verantwoord eten? Of gun je jezelf eindelijk de tijd om met een mooi boek weg te dromen in een heerlijke tuin…

Tamara organiseert samen met L’Xpérience twee heerlijke vakantieweken (1 in juli en 1 in september) waarin alles kan en mag en niets moet. Wij kennen Tamara omdat zij als gaste van onze chambre d’hôte Yoga lessen gaf in onze tuin waarbij alle deelnemers reuze enthousiast bleken. Zo ontstond het idee om er een heerlijke week van te maken doorspekt met van alles dat goed voor je is; wandelen, ontspannen uitstapjes, lekker luieren in de sauna of aan het zwembad of de rivier, genieten van een massage of gezichtsbehandeling.

Deze vakantieweek is voor iedereen. Of je nu een beginnend of gevorderd Yoga beoefenaar bent, je bent welkom! Wil je meer weten? Ga dan naar YogaTamara en ga naar Yoga in Zuid-Frankrijk. Inschrijvingen voor deze weken worden alleen geaccepteerd via het inschrijfformulier op de website van Tamara.

TRAIL DE LA BEAUME-DROBIE 17 JUNI 2018

Zin in een sportieve uitdaging? Schrijf je in voor deze Trail die bijna bij ons in de achtertuin begint. Je kunt kiezen voor een wandeling of de zwaardere beproeving. Van 1 km voor de kinderen tot 10 kilometer – 32 kilometer voor de volwassenen. Iedereen die bij L’Xpérience slaapt en meedoet krijgt natuurlijk een gratis massage. Meer informatie? Patrice Rotteleur

4eme Trail de la Beaume-Drobie

4eme Trail de la Beaume-Drobie

BEURS “BLEU,VERT ET SOLEIL” 8 t/m 11 februari 2018

Banner "Vert, Bleu, Soleil"

Banner “Vert, Bleu, Soleil”

Van 8 tot en met 11 februari zal L’Xpérience met veel enthousiasme de Ardèche vertegenwoordigen op deze toeristenbeurs in Luik. Op zaterdag 10 en zondag 11 februari is Rinell om 11:30 uur in de conferentiezaal te vinden om te vertellen over de Ardèche en natuurlijk L’Xpérience. Om deze beurs extra aantrekkelijk te maken nodigen wij u uit om mee te doen aan de speciaal hiervoor uitgeschreven prijsvraag waarbij een paar stevige wandelschoenen te winnen zijn.  Op de stand vult u een formuliertje in waarop u 3 vragen juist moet beantwoorden. Tijdens  de presentatie in de conferentiezaal geeft Rinell zo tussen neus en lippen door de antwoorden prijs. Maar ook kunt u deze vinden op onze website! Bent u niet in staat ons te komen bezoeken maar wilt u wel in aanmerking komen om de prachtige wandelschoenen te verdienen? Klik HIER en kunt u digitaal meedingen naar de prijs. Heeft u wel zin om ons te komen bezoeken tijdens de beurs? U bent van harte uitgenodigd.  Een gratis digitale entreekaart wordt u op verzoek per mail gestuurd! Wellicht een leuke gelegenheid om Luik of Maastricht ook te bezoeken. Oja, de winnaar wordt bekend gemaakt tijdens een ‘live’ videopresentatie vanaf de beurs op zondag 11 februari om 18:00 uur.

WORKSHOP THAIS KOKEN 11 maart 2017

11 maart 2017 is de officiële opening van het visseizoen. Vissers gaan gewoonlijk voor dag en dauw op pad om in alle rust op forelvangst te gaan. Voor de partners van vissers en natuurlijk alle andere gasten van onze Chambre d’hôte is er de mogelijkheid om een Thaise kookcursus te doen in de keuken van L’Xpérience op 11 en 27 maart. Rinell leert u een onvervalste Phad Thai te maken en vele andere heerlijkheden. Een dagje Sushi maken staat ook op het programma. Natuurlijk worden de gerechten ’s avonds aan tafel geserveerd. Wel graag van te voren kenbaar maken als u hieraan wilt meedoen! L’Xpérience is door de franse visfederatie goedgekeurd als “officiële” vislocatie!

VALENTIJN 2017

11 Februari 2017 staat weer helemaal in het teken van de liefde. Rinell zorgt voor een prachtig Valentijnsdiner in een romantische sfeer. Heerlijk komen eten en logeren? Voor alle gasten die voor het Valentijnsweekend reserveren biedt L’Xpérience Chambres d’hôtes een gratis massage aan. Reserveer nu! Alleen reserveren voor het diner kan natuurlijk ook! De Caverne du Pont d’Arc biedt voor 14 februari speciale Valentijnsbezoeken aan. Voor meer informatie kijk op hun website:” Secrets d’alcôve”

Valentijnsmenu L'Xpérience Chambres d'hôtes

Valentijnsmenu 2017

DE FRANSE VAKANTIEDAGEN 21 en 22 januari 2017

De Franse Vakantiedagen organiseert haar tweede beurs op 21 en 22 januari 2017 in de Westergasfabriek in Amsterdam. L’Xpérience Chambres d’hôtes zal weer van de partij zijn en verleidt u mee te dingen naar een droomvakantie in de Ardèche. 5 dagen lang in de watten gelegd worden in L’Xpérience. Lekker eten en drinken, genieten van een heerlijke massage en samen met Rinell een prachtige wandeling maken. Op onze stand kunt u een kaartje invullen met uw emailadres en de naam  van uzelf of van de persoon die volgens u een droomvakantie verdient. Vervolgens bevestigt u dit kaartje aan de gigantische dromenvangers op de stand. Nynke Postma van Chambres d’hôteswijzer helpt Rinell en Eric om te bepalen wie de droomvakantie wint.  Zin om ons te komen bezoeken? Noteer de data vast in uw agenda en houd onze facebookpagina in de gaten voor updates! Wilt u met 25 % korting naar de beurs? Koop uw entreebewijs op de website van De Franse Vakantiedagen met de volgende kortingscode: DFVD17-25

De Franse Vakantie Dagen

De Franse Vakantie Dagen

En de winnaar is geworden: Meike Meinhardt. Meike mag 5 dagen lang met haar partner bij ons “volledig verzorgd” op vakantie komen. Rinell gaat haar heerlijk masseren en Meike en haar geliefde in de watten leggen. De live presentatie van het bekendmaken van de winnaar kunt u bekijken op de Facebook pagina van L’Xpérience.

VALENTIJN 2016

Op 13 Februari 2016 was het genieten bij L’Xpérience Chambres d’hôtes. Een sfeervolle avond met de liefde als thema. Rinell verzorgde een prachtig menu in dertig tinten rood dat de sentimenten opwarmde voor een liefdevolle St. Valentijn. Speciaal voor deze gelegenheid kregen de gasten per kamer 1 gratis massage aangeboden. Verrast U uw geliefde volgend jaar met een leuk weekend bij L’Xpérience? Neem contact op voor meer informatie!

DE FRANSE VAKANTIEDAGEN 2016

Op 27 en 28 februari 2016 stond Rinell op de beurs “De Franse VakantieDagen” in de Zuiderkerk in Amsterdam om L’Xpérience te presenteren aan een ieder die zin heeft in Frankrijk. Ook heeft Rinell op het centrale podium de Ardèche op de kaart gezet. Eric bleef in Valgorge om de honneurs waar te nemen in de Chambres d’hôtes.  In 2017 doet L’Xpérience opnieuw mee aan “DeFranseVakantieDagen”.