Workshops

IMPKER

Gilles Roux is een gepassioneerd imker die sinds 2013 in Laboule, op 10 minuten afstand van L’Xpérience, workshops organiseert  in het voorjaar en in de zomer voor een ieder die geïnteresseerd is in bijen. Op deze ontdekkingsreis die 3 of 5 dagen duurt, leert u hoe de bijenkasten geïnstalleerd en onderhouden worden. Indien u zelf met het idee speelt om enkele bijenkasten  te plaatsen, is dit een zeer informatieve workshop. U leert hoe de koninginnebij vervangen wordt, hoe u de bijenkolonie kunt vermeerderen, hoe u met materiaal moet omgaan, welke omgeving geschikt is en nog veel meer interessante wetenswaardigheden. Wilt u meer weten? Kijk dan eens op de site www.mielardeche.com.

VISSEN

Opening visseizoen 11 maart 2022- 15 september 2022

Heerlijk vissen in de rivier La Beaume met professionele begeleiding. Een visvergunning is altijd noodzakelijk en kan door L’Xpérience geregeld worden. We hebben uw naam en adres en leeftijd nodig en kunnen daarmee een visvergunning voor u regelen en klaarleggen op uw kamer. Voor vissers hebben wij buiten een kraan en een douche. Tevens is er een ruimte om de hengels en andere accessoires op te bergen achter slot en grendel. Er zijn speciale bakken aanwezig waar de vangst in bewaard kan blijven. Voor de fanatieke vissers kan er al om 05:00 uur ontbijt geserveerd worden en een lunchpakketje ligt dan klaar. Wij stellen u voor aan Freddy en Raphael Montero die vissers begeleiden en opleiden. Zij nemen u mee op een speciaal parcours om te vliegvissen voor beginners waarbij u een specifieke techniek leert om in het kristalheldere water de wilde forel te vangen. Ook begeleiden Feddy en Raphael de meer professionele visser om techniek te verfijnen. Reserveren via Rinell en Eric.

Prijzen visvergunning

85,00 € Volwassenen

23,00 € Minderjarigen

6,00   € Ontdekkingsvergunning voor kinderen onder de 12 jaar

12,00 € Dagvergunning

33,– € Weekvergunning

Onderstaande georganiseerde weken vindt u ook terug onder Evenementen !

VAKANTIE WANDELWEKEN 2022

Le tour du tanargue of 6 dagen prachtig wandelen rondom L’Xpérience

Zin om een fantastische wandeling te maken? Rinell neemt je mee op een 5-daags avontuur. De “Le tour du tanargue”. Het gebergte rondom L’Xpérience, is een circuit van vele schitterende kilometers. De naam van de Tanargue komt van de Taranus of Taranis, keltische god van het onweer. De route is net zo ruig als de naam belooft. Bovenop de bergkam heb je ongelooflijk mooie uitzichten, Je loopt door heidevelden, over rotsige ondergrond, moet klauteren en toeren uithalen om over of achter watervallen te passeren. Je loopt door het bos, door kastanjevelden, langs verlaten schuren en ruïnes. Ervaar de woeste natuur van de Ardèche tot op het bot en ga mee op deze mooie tocht! Ook kun je de prachtige gorges van de Ardèche bewonderen en het op de Unesco werelderfgoedlijst prijkende museum « La grotte Chauvet » bezoeken. Een gezellig marktje met streekproducten ontbreekt ook niet in deze heerlijke week van inspanning en ontspanning.

Le tour du tanargue

Zaterdag Aankomst in L’Xpérience
Welkomstcocktail en diner, uitleg programma
Zondag Etape 1: Largentiere-La tour de Brison-Le Gua 17 kilometer
Maandag Etape 2: Le Gua-Loubaresse 17  of 22 kilometer
Dinsdag Etape 3: Loubaresse-Laboule 22 kilometer
Woensdag Etape 4: Laboule-Le Vernet 19 kilometer
Donderdag Etape 5: Le Vernet -Largentiere bezoek aan de  markt Joyeuse  8 kilometer
vrijdag Bezoek aan de Grot Chauvet en Gorges van de Ardèche
Zaterdag Terugreis

6 dagen prachtig wandelen rondom L’Xpérience

Elke dag een totaal andere wandelervaring beleven. Zo loop je de hele dag door de kastanjevelden of zo loop je boven de bergkam en heb je de hele dag schitterende vergezichten. Bij helder weer kun je de « Mont Ventoux » aanraken. Of heb je meer zin in de « Sentier des lauzes » waar je mooie en inspirerende kunstwerken tegenkomt? Of een wandeling langs de rivier de Beaume naar het gelijknamige dorpje? Afgewisseld met een leerzaam en leuk bezoek aan een imker waar we in tenu de bijenhuishouding gaan bekijken en de overheerlijke honing proeven én een bezoek aan een miniatuur Ardèche én een uitstapje naar Jaujac waar we rondom een vulkaankrater lopen en alles leren over de gesteenten in de Ardèche, de wijze waarop de oude huizen « en pierre » gemaakt werden en met welke gereedschappen, wordt deze week een heerlijke ontspannen wandelvakantie.

Vrijdag Aankomst in L’Xpérience
Welkomstcocktail en diner, uitleg programma
Zaterdag Markt in Les Vans en wandeling Bois de Païolive 12 kilometer
Zondag Sentier des lauzes en bezoek aan imker 20 kilometer
Maandag De berg op met prachtige vergezichten 22 kilometer
Dinsdag Markt in Largentiere en wandeling Tour du brison 17 kilometer
Woensdag Wandeling in Vernon  12 kilometer
Donderdag Wandeling door de kastanjevelden  12 kilometer
Zaterdag Terugreis

De vakantie wandelweek  is inclusief:

 • Vol pension (inclusief thee, koffie en water); ontbijt, lunch/picknick en diner
 • Gratis gebruik van de sauna
 • Excursies
 • Wandelbegeleiding

De vakantie wandelweek is exclusief:

 • Vliegreis of vervoer per trein of auto
 • Extra drankjes
 • Massages

DATA VOOR DE WANDELWEEK:

21 mei – 28 mei 2022 Tour du Tanargue

02 september – 09 september 2022 6 dagen prachtig wandelen rondom L’Xpérience

Je kunt met eigen vervoer komen of een ticket boeken naar Lyon alwaar je wordt afgehaald van de luchthaven St. Exupéry of de luchthaven van Marseille.

TOTAALPRIJS VOOR DEZE FANTASTISCHE WANDELWEEK:

1 Persoon in een kamer 595,– €
2 Personen in een kamer 980,– €
3 Personen in een kamer 1.470,– €
4 Personen in een kamer 1.960,– €

Wil je reserveren voor deze fantastische week? Klik dan HIER en we nemen contact met je op!

WEER LEKKER IN MIJN VEL 2022

02 tot 09 juli 2022

Zin om een paar kilo overtollig lichaamsgewicht kwijt te raken? Even een week alleen maar aandacht voor jouw lijf in de « Weer lekker in mijn vel » week. Goed, gezond en bovendien lekker eten en drinken met toch als doel hier en daar wat kwijt te raken om bikiniproof aan de zinderende zomer van 2022 te beginnen. Op het programma staan; Pilates lessen, mooie wandelingen, ontspanningsoefeningen en visualisatie-oefeningen middels de techniek: NLP (neurolinguïstisch programmeren). Ook gaan we samen de lekkerste recepten bereiden, krijg je een ontspanningsmassage en een gezichtsbehandeling. Voor de fanatiekelingen staan er ook 3 High Intensity Interval trainingen in de planning.

 • Een heerlijke welkomstcocktail
 • 7 nachten vol-pension
 • 7 ontspanningsoefeningen
 • 6 Pilateslessen
 • 6 wandelingen
 • 2 high intensity interval trainingen
 • 1 lichaamsmassage
 • 1 gezichtsbehandeling met producten van FILORGA
 • Gezamenlijke workshops over eten
 • Begeleiding bij het bepalen van je doel
 • Gebruik van de sauna

Deze complete « Weer lekker in je vel » week met alleen maar aandacht voor jou en jouw lijf, bieden wij aan voor 795,– € per persoon. Wil je een informatiepakket ontvangen? Klik dan hier !

Spreekt deze workshop je aan maar heb je gewoon geen plek in je agenda om een volle week te komen genieten, klik dan eens door naar onze massage academie waar je je kunt informeren over groeps- of privelessen via Zoom.