Avontuur

 

BUNGEE SUPER FLY

Altijd al als een geheim agent van dak tot dak willen kunnen spingen? Altijd al als Tom Cruise in “Mission impossible” vlak boven de grond willen stilhangen en een geheime operatie uitvoeren? NU KAN HET! Eric ontdekte BUNGEE SUPER FLY op het internet in Januari 2018. Rinell raakte onmiddellijk verliefd op deze super spannende vorm van sport beoefenen en deed in april 2018 de opleiding tot BUNGEE SUPER FLY instructeur bij Janneke van Amelsvoort van de BUNGEE SUPER FLY studio’s in Landsmeer. Voornamelijk dankzij Ruud van Pol van HWM (TV&EVENTS) werd er in het voorjaar van 2019 een schitterende constructie in de tuin van L’Xpérience geplaatst die het vliegen in de vrije natuur mogelijk maakt. Individuele lessen zijn mogelijk op aanvraag. Maar nog leuker is om met andere gasten die bij L’Xpérience logeren samen te vliegen. De kosten zijn 15,– € p.p. voor een uur. Wil je je opgeven voor een proefles of een cursus van 3 keer? Stuur een tekstberichtje naar 0033(0)617350739 of een mailtje naarinfo@l-xperience.com

PARAPENTE

 

Een sprong uit de lucht maken en zo de waanzinnige ruigheid en schoonheid van de ongerepte natuur van de Ardèche zien, is een ware belevenis. De stilte zo hoog boven in de lucht, het gevoel van vrijheid en spanning en sensatie, de schitterende vergezichten geven je een gevoel van diep respect voor de aarde. Als je deze grootsheid ervaart voel je jezelf klein en nietig maar zo gelukkig dat je daar deel van uitmaakt. Kortom DOEN! De duur van de sprong is afhankelijk van de thermiek. De plek vanwaar wordt gesprongen is vlakbij onze chambre d’hôte. Je loopt ernaar toe en wordt door een busje naar boven gebracht. Daar krijg je uitgebreid uitleg over hoe de sprong gaat verlopen. De instructeurs spreken ook engels. En dan hang je daar in de lucht en óók boven L’Xpérience als je dat aan je begeleider vraagt. Je familie of vrienden kunnen je vanaf hun ligstoel in de tuin van L’Xpérience in de lucht zien en dan lopend naar de landingsbaan gaan om je te zien landen en mooie foto’s te maken van dit spannende moment. Tijdens de sprong maken ook de instructeurs foto’s die op een usb-stickje worden gezet en die je eventueel kunt kopen. Je kunt kiezen voor een eerste ontdekkings duosprong of een duosprong met veel avontuur en acrobatische figuren in de lucht. Ook biedt Parapente07 een cursus waarin je zelf kunt leren springen en je brevet kunt halen. Voor informatie kijk je  op hun website of vraag je Rinell en Eric deze informatie voor je op te vragen.

Video zien van Joep die bij ons te gast was in 2016 en een prachtige sprong maakte? Klik hier!

 

www.parapente07.com

Een indruk van de kosten:

Duosprong  85 €
Duosprong met veel avontuur 120 €
Duosprong met sensatie 130 €

 

 

CANYONING

Uit de lucht springen of kanovaren op de Ardèche zijn geweldige belevenissen waar een beetje moed en zeker sportieve instelling voor nodig is. Maar na een canyoning avontuur in de woeste rotsspleten, ervaart u een ongelooflijk gevoel van overwinning, van trots, van uitputting en van euforie. De meeste mensen komen ervan terug en ploffen neer in de schaduw in een makkelijke stoel en genieten na onder het genot van een ijskoude verfrissing! Canyoning is een tocht die u maakt in de Ardèche en waarbij u alle elementen van de natuur in haar grilligste vorm moet overwinnen. U springt door rotsspleten het water in, abseilen, klimmen, van rots naar rots, door grotten en gangen kruipen. Deze spannende tocht doet u natuurlijk met een ervaren en gediplomeerd begeleider die u ook van alle materialen voorziet. U krijgt een soort surfpak aan en waterlaarzen, een helm en vele zekeringen om aan vast te kunnen haken om u te zekeren. Vooraf wordt gevraagd naar lengte, gewicht, schoenmaat en leeftijd. Er zijn korte en lange tochten mogelijk. Voor de dagtocht wordt ook voor lunch gezorgd. De groepen zijn altijd klein en wanneer u zich opgeeft wordt ook gekeken naar de samenstelling van het gezin en de moeilijkheidsgraad. Zo kunnen kinderen ook mee!

www.ardeche-equilibre.fr

www.gecco-aventure.com

 

Een indruk van de kosten:

Halve dag : 35 € per persoon
Hele dag : 60 € per persoon

EEN STOERE TOCHT OP EEN QUAD

Randoquadardeche organiseert een ontdekkingstocht op een quad. Onder begeleiding van Eddy ga je 1 uur of 2 uur op stap. Je kunt kiezen om alleen een quad te besturen of een passagier mee te nemen. Ook kun je een drie uur durende tocht maken maar deze is wel nog een niveau spannender. Daarom is het een privé tripje. Alleen jij en Eddy ! Voorwaarden voor een Quadtochtje: je bent minstens 10 jaar oud (als duo passagier) en je hebt je rijbewijs. Meer info? www.randoquadardeche.com

Tocht van 1 uur solo 50,– €
Tocht van 1 uur duo 65,– €
Tocht van 2 uur solo 90,– €
Tocht van 2 uur duo 120,– €
Tocht van 3 uur solo 130,– €

 KANOVAREN

Kanovaren op de rivier de Ardèche kan een uitputtende sportieve dag of een gezellig kanovaren dagje met de familie inhouden. Overal kunt u een kano huren om gezellig wat te peddelen, aan een standje aan te meren om te zonnen, te lunchen of te zwemmen. Ook kunt u ervoor kiezen om de hele Ardèche af te kanovaren. Hiervoor moet u vroeg uit de veren want de opstapplaats is veelal Saint Martin de L’Ardèche. Hier stapt u op een bus met kanos op het dak, die u naar de afvaartplek brengt. Dan volgt er een dag stevig kanovaren, peddelen, stroomversnellingen beheersen en over grenzen gaan. U moet uzelf beschermen met een zonnebrandcrème factor 50 en dat wel elke twee uur. Teveel mensen komen nog elk jaar vermoeid en knalrood verbrand uit de kano.  De Ardèche is een prachtige rivier met vele uitdagingen en niet te missen de Pont D’Arc bij Vallon. Maar voor mensen die wel graag willen kanovaren maar liever de enorme drukte op de Ardèche willen ontlopen, is er ook de “Chassezac”. Deze rivier is warmer van temperatuur en kent prachtige gorges. Het is rustiger en net iets dichter bij L’Xpérience. In de Entrée van L’Xpérience treft u foldertjes aan en kortingskaartjes van 10 %.

www.canoe-ardeche.com
http://www.canoe-chassezac.com