Rinell van L'Xpérience Chambres d'hôtes Ardeche

DE BELEVENISSEN VAN RINELL OP REIS; CCCC

EERSTE C OP RIJ: CANADA

Een goede oppas voor onze hond STARCK is de belangrijkste voorwaarde om op vakantie te kunnen gaan. Het aanbod van Christine om zowel voor Starck als L’Xpérience te zorgen kwam danook als een groot geschenk. Dus vertrokken Eric en ik samen met mijn moeder naar Canada om mijn broer en zijn gezin te bezoeken. In dikke winterjas bewonderden we de Niagara waterfalls en bezochten we als trouwe fans het Hard Rock Café. We zagen Toronto, gingen naar de top van de CN tower, zagen een kunstexpositie van de Group of Seven, kregen een indruk van de overweldigende natuur en meren en zaten veel in het ziekenhuis omdat moederlief al op de derde dag haar heup brak. Een prachtig land waarin zoveel verschillende culturen harmonieus en gestructureerd samen leven.

TWEEDE C OP RIJ: CUBA

Van de kou in Canada naar het zonovergoten Cuba. Kerst in Havana met Salsamuziek en, tja ik moet het toegeven, heel veel heerlijke Mojito’s en Pina Colada’s. We genoten van de prachtige koloniale gebouwen, de zoet gekleurde oldtimers, de sigaren, de natuur en uiteindelijk streken we neer op Santa Maria, een droomeiland, om lekker uit te rusten. Een communistische volksrepubliek waar 90 % van de productie wordt geexporteerd en de bevolking het moet doen met een fooi van de overheid. Dat zie je terug in alles en dat proef je. Zelfs de groente komt vaak uit blik en de supermarkten zijn nagenoeg leeg.

DERDE C OP RIJ: CHINA

Vlak voor onze reis werd ik op de valreep benaderd om een modeshow te lopen voor 55 plussers in China. Nu loop ik meestal op bergschoenen maar deze kans om geheel verzorgd naar China te gaan wilde ik niet laten lopen. Ik stuurde een filmpje in en ontving, terwijl we al op reis waren, een mailtje dat mijn deelname was bevestigd. Echter toen ik het bijbehorende contract las, bleek dat het niet om een modeshow ging maar om een Miss verkiezing “Golden Age”

Miss Golden Age "The Netherlands"

Miss Golden Age “The Netherlands”

ter bevordering van het toerisme tussen China en Europa. Alhoewel ik alleen met rugzak was vertrokken en ik voor het China event traditionele Nederlandse klederdracht, een avondjapon en hoge hakken nodig had, vond Eric dat ik deze kans niet moest laten lopen. En zo kwamen we op 13 januari aan in Amsterdam en zat ik na in vogelvlucht alle voorbereidingen te hebben gedaan op 15 januari in het vliegtuig richting Peking. Met twintig andere vrouwen samen hebben we de Chinese muur bezocht, het keizerlijk paleis, het plein van de hemelse vrede en dat alles gevolgd door een 10 tal fotografen en cameralieden. Tijdens de gala-avond en Miss verkiezing moest ik aan alle bezoekers on stage een Pilates les geven. Gelukkig met behulp van een vertaler .Het was een groot feest en ik heb ervan genoten. Met een zwaar wegende trofee waarmee ik bij de eerste 8 vrouwen hoorde, ben ik weer veilig in Valgorge aangekomen.

VIERDE C OP RIJ: CHAMBRES D’HÔTES L’XPÉRIENCE

De laatste C, de mooiste C. Want wat is het heerlijk om weer thuis te zijn! Gezellig bij Eric en Starck en genieten van de prachtige natuur en de ontspannende rust. Leuke vakantieverhalen, mooie souveniers en een gouden trofee geven mij bruisende energie en ontzettend veel zin in dit nieuwe jaar. Houd mijn blog in de gaten, er komt heel veel nieuws!!!!!!!!

À BIENTÔT

Miss Holland

Miss Holland

RINELL