L’Xpérience Massage Academie | Introductieles

ONTSPANNINGSMASSAGE VOOR THUIS

Les 1: introductieles

Bij elke massageles hoort een simpel document dat je theoretische informatie geeft over de inhoud van de videoles. Elke les wordt begonnen met algemene informatie over de zaken waar je rekening mee moet houden voordat je aan de massage begint. Hieronder een kleine opsomming over de onderwerpen die ter sprake komen.

  • De massage omgeving; de ruimte, de sfeer, muziek, temperatuur
  • De masseur zelf; hoe zorg je ervoor dat je zelf geen pijn overhoudt vanwege je houding
  • De massage contra-indicaties; wanneer mag je wel en wanneer mag je niet masseren
  • De massage anamnese; verzamelen van informatie waarop je je massage aanpast
  • De massage handgrepen

Het installeren van de ontvanger van de massage

Hier krijg je informatie over hoe je de ontvanger van de massage het beste kunt installeren zodat deze persoon er lekker ontspannen bij kan liggen of zitten maar ook jij het beste bij het lichaamsdeel kan komen dat je wilt gaan masseren.

De massage handgrepen

De techniek van de massage handgreep wordt uitgelegd. In deze cursus gaan we verschillende technieken toepassen waaronder

  • Intermitterend drukken
  • Effleurage
  • Pétrissage
  • Schudden

Het verloop van de massage zelf

Het verloop van de massage op de video wordt hier uitgeschreven. Er bestaan verschillende vormen van bijvoorbeeld effleureren die je na elkaar kunt uitvoeren. Zodra je de technieken onder de knie hebt gaan je handen als vanzelf een eigen leven leiden. Maar voordat je daar aan toe bent, is het fijn om een soort protocol te hebben om je aan vast te houden. In het verloop van de massage gaat het over het aantal herhalingen van een techniek, het verloop van de techniek met zachte druk langzaam oplopend naar een meer intense druk, de dosering en de duur van de techniek.

Welke spieren masseer je nu eigenlijk?

Bij elke les vindt je een afbeelding van de spieren die in die les aan de beurt komen. Als er gangbare Nederlandse benamingen beschikbaar zijn voor de Latijnse namen van de spieren, dan worden deze door Rinell benoemd. Ook in de videoles wordt de naam van de spier herhaaldelijk benoemd zodat je precies weet waar je aan het masseren bent.

Vragen stellen

En tenslotte kun je vragen stellen of een reactie achterlaten waar Rinell antwoord op zal geven. Deze vragen en antwoorden zijn voor iedereen zichtbaar. Mocht je een meer persoonlijke vraag willen stellen of een videobegeleiding wilt hebben om bijvoorbeeld een bepaalde handgreep beter onder de knie te krijgen, dan stuur je een mailtje aan rinell: info@l-xpérience.com.

Een super leuke “ONTSPANNINGSMASSAGE VOOR THUIS” cursus waar je net zolang over kan doen als jij wilt en de informatie en de video’s blijven onbeperkt voor jou beschikbaar.

Je kunt HIER klikken om je in te schrijven !

DOEN !!!!

Rinell

PDF | Introductieles

Laat een reactie achter