Rinell de L'Xpérience Chambres d'hôtes

OP ZIJN KOP!

Hartelijk welkom bij L’Xpérience TO READ, TO EAT & TO WALK. Rinell schrijft over de avonturen in de chambre d’hôte (WELCOME) en laat u een kijkje nemen in haar keuken (TO EAT). Van het door Rinell geschreven boek “De vrouw van de dokter” wordt een tipje van de sluier opgelicht onder TO READ en onder TO WALK staan beschrijvingen van de meest prachtige wandelingen in de Ardèche.

DE WERELD OP ZIJN KOP!

“Dames en heren, graag vraag ik uw aandacht voor ons fantastiche aanbod belastingvrije parfums. Wij hebben een uitgebreid gamma aan heerlijke geuren voor zowel dames als heren en mocht u nog niet besloten hebben of u liever als man of als vrouw door het leven gaat….geen probleem….ook unisex ruikertjes behoren tot onze collectie”.

Ik zat in een Ryanairvlucht van Eindhoven naar Marseille en geloofde mijn oren niet! Net een paar dagen ervoor had Eric me verteld dat er zo’n leuk filmpje op Facebook was verschenen van een steward die de veiligheidsprocedures voor een vliegreis becommentariseerde op een geheel onaangepaste ludieke manier. De passagiers lagen dubbel van de lach. En nu overkwam het mij in werkelijkheid. Samen met mijn vriendin lagen ook wij dubbel! Maar het was nog niet afgelopen. 

Net na de landing en het bijbehorende Ryanair riedeltje en applaus……….

“Dames en heren, u kunt het vliegtuig zowel aan de voorzijde als de achterzijde verlaten. Loopt u conform de veiligheidsvoorschriften niet onder de vleugels door en wij maken u erop attent dat u zich in een rookvrije zone bevindt. Echter wij nemen aan dat u allang niet meer rookt want ooooh wat is roken toch slecht voor de gezondheid en sinds de prijs is gestegen tot meer dan 7,— euro per pakje is het ook nog slecht voor de portemonnaie. 2 pakjes peuken en u kunt een vluchtje met Ryanair boeken. Wij wensen u nog een fijne dag”.

Alle passagiers verlieten lachend het vliegtuig. “Nou dat gaat bij de KLM wel een beetje anders”, zei mijn vriendin. “Dit Ryanair vluchtje is een avontuur op zich, de wereld op zijn kop”.

CONTAINER OP ZIJN KOP!

Een uurtje later reden we in haar huurauto richting Valgorge. “Goed opletten hier”, zei ik. “Hier ergens staat een flitser, houd je goed aan de snelheid”. Ik tuurde in het schermerdonker naar de linkerkant van de weg waar ik zeker wist dat de flitspaal stond maar ik zag niets. Tot opeens, wij allebei, uitriepen; “He, kijk daar eens”. Een grote groene rolcontainer was ondersteboven over de flitspaal getrokken en hield de paal zo aan het oog onttrokken. “Nou dat gaat in Nederland wel een beetje anders”, zei mijn vriendin. “Daar wordt de boel gewoon met een spuitbus dichtgekalkt, maar hier gaat de container op zijn kop”.

DE GELE HESJES ZETTEN FRANKRIJK OP ZIJN KOP!

Maar het hield niet op. De “GILETS JAUNES” of tewel de “GELE HESJES” zetten onze hele week op zijn kop. Ontevreden Fransen gekleed in gele hesjes manifesteerden de hele week tegen de hoge brandstofprijzen. Alle rotondes werden afgezet en mondjesmaat werden de passanten doorgelaten. Zo bracht ik op een dinsdag bijna 3 uur door met wachten in Aubenas.

L’XPÉRIENCE OP ZIJN KOP!

In Valgorge bleef het gelukkig rustig en zetten we alleen het huis op zijn kop. Alle deuren kregen een super modern toegangssysteem. Vanaf nu kunnen wij en onze gasten naar binnen met een digitaal klikje of met de mobiele telefoon. Fijn ook voor gasten die laat arriveren. We sturen de sleutel gewoon via een appje naar hun mobiel!

Tijdens de BUNGEE SUPER FLY lessen sta ook ik op mijn kop! Hoe dan? Klik hieronder en zie hoe je omgekeerde standen met een Bungee makkelijk kan uitoefenen.

Fijne sinterklaas!

Rinell