Kerstboom: een beetje van mezelf en een beetje van maggie

KERST 2019

KERST (BOOM) 2019

L’Xpérience Chambres d’hôtes maakt zich op voor de feestdagen. Zo eten we héérlijk want Rinell oefent nieuwe recepten voor het Kerst- en Nieuwjaarsmenu (kijk onder TO EAT voor het kerstdessert) en ging Eric naar de eendenmarkt “Foire au gras” in Castelnaudary om een dikke eend en een vette lever te kopen om deze met vriendin Mireille op geheel authentieke wijze te prepareren. Zo werd de kerstversiering van de zolder gehaald, het hout voor de openhaard naar binnen gebracht, cocktails met en zonder alcohol gemixed en geproefd en dan natuurlijk; de kerstboom !

  • Een beetje van Mezelf en een beetje van Maggie.
  • Een hybride.
  • Een compromis.

Zomaar wat gedachten die de revue passeerden toen Eric en ik bezig waren met ons Kerstboom project 2019. 

Het was een prachtig jaar waarin we regelmatig afzonderlijk van elkaar op reis gingen. De oudere generatie die steeds meer aandacht behoeft en de sportieve activiteiten van Rinell en een uitstapje naar een Miss “Golden Age” verkiezing in China, waren daar voornamelijk debet aan.  Onze lieve hond “Starck” is inmiddels 11 jaar  en in deze levensfase waarin hij niet graag alleen is, waarin hij dag en nacht geknuffeld wil worden, wilden we niet samen op vakantie gaan en hem bij de oppas achterlaten. Dus ging Rinell in november naar Marokko en gaat Eric op kerstvakantie naar New York. 

GESCHEIDEN KERST DIT JAAR MAAR ONZE BOOM SYMBOLISEERT JUIST SAAMHORIGHEID!

  • Hoog of Laag
  • Echt of Kunst
  • Dikst of Dunst

Want gewoonlijk is onze kerstboom zo’n 4 meter lang, begint in de keuken en loopt door tot halverwege onze woonkamer en heeft een dikke stam. Maar omdat Eric er dit jaar niet is en Rinell niet zo vroeg al een boom in huis wilde én we tegenwoordig ook nadenken over de milieubelasting van een kerstboom, hebben we besloten voor een kunstboom. Maar wat moet je met zo’n klein dun boompje van 2.10 meter want we wilden immers sfeer in de keuken én in de woonkamer. Dus besloten we de boom aan een kabel aan het plafond te hangen zodat we deze kunnen laten zakken en omhoog kunnen hijsen. En omdat de onderkant van de kunstboom een lelijke voet heeft, hebben we deze helemaal bekleed met “echte” kerstboomtakken. Een beetje van Mezelf en een beetje van Maggie dus, een hybride, een compromis! En wat hebben we veel plezier gehad!

DE VAKANTIESALON IN ANTWERPEN 23 t/m 26 JANUARI 2020

Al die leuke en vrolijke Belgen die we de afgelopen jaren hebben mogen verwelkomen in onze L’Xpérience Chambres d’hôtes, hebben ons doen besluiten om dit jaar naar Antwerpen te komen. Want we willen wel meer van die leuke en vrolijke Belgen ontmoeten! Dus doen we dit jaar mee aan de B&B Days, een onderdeel van de “Vakantiesalon” die wordt gehouden in Antwerpen Expo van 23 tot en met 26 januari 2020. We nemen de heerlijkheden uit de Ardèche mee dus als jullie zin hebben om ons te komen bezoeken, houd dan rekening met een warm onthaal! Ook hebben we 50 entreekaarten weg te geven. Gewoon even een mailtje aan ons sturen en je hebt je gratis kaartje te pakken (zolang de voorraad strekt). Ook kun je op de beurs een gratis massagecursus winnen of een kennismakingsvliegles Bungee Super Fly ! We hopen bekenden en onbekenden te mogen ontmoeten tijdens deze dagen.

SPORT, YOGA EN BUNGEE SUPER FLY

Het kon niet uitblijven. Na een fantastische zomer waarin vele mensen hebben ontdekt hoe ontzettend leuk Bungee Super Fly is, gaat Rinell verder en wordt Master instructor om Bungee Super Fly verder in Frankrijk te ontwikkelen. Samen met de internationale collega’s zal ze in Keulen op de FIBO (Internationale Fittness beurs) aanwezig zijn om het plezier en de benefits van Bungee Super Fly uit te dragen. Ondertussen gaan de reguliere lessen door en heeft Rinell nu ook een “digitale” sportles ontwikkeld. Gewoon lekker thuisblijven en via je scherm een privéles krijgen of met een klein groepje deelnemen. Wil je meer weten? Stuur dan een mailtje naar info@l-xperience.com. Ook staat er weer een Yoga vakantieweek met Tamara op de planning. Er zijn al inschrijvingen binnen. Wil je meer informatie? Klik dan hier.Wil je liever wandelen en de mooie natuur van de Ardèche ontdekken? De nieuwe data voor de begeleide wandelweken staan nu op onze website gepubliceerd. Heb je een andere datum in gedachten en een leuk groepje vrienden of familieleden waarmee je naar L’Xpérience wilt komen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Indien mogelijk passen wij ons aan.

SPETTEREN

Bij L’Xpérience gáát het spetteren in 2020. In Januari staan we op de vakantiebeurs in Antwerpen, en gaat Rinell weer een stapje verder met Bungee Super Fly en in maart gaan we bouwen. Ja zeker wel……nieuwe projecten staan op stapel. Op onze website kun je je binnenkort opgeven voor een massagecursus én of persoonlijke sportbegeleiding. Kortom, we gaan spetteren in het nieuwe jaar!

 

Hele fijne feestdagen en wellicht zien we elkaar in Antwerpen of in Valgorge!

 

Liefs,

 

Rinell en Eric

Kerstgroet 2019

        Kerstgroet 2019