Rinell van L'Xpérience Chambres d'hôtes Ardeche

KERST IN FRANKRIJK

Hartelijk welkom bij L’Xpérience TO READ, TO EAT & TO WALK. Rinell schrijft over de avonturen in de chambre d’hôte (WELCOME) en laat u een kijkje nemen in haar keuken (TO EAT). Van het door Rinell geschreven boek “De vrouw van de dokter” wordt een tipje van de sluier opgelicht onder TO READ en onder TO WALK staan beschrijvingen van de meest prachtige wandelingen in de Ardèche.

KERST BEGINT MET HET MOOIE “FÊTE DE LUMIÈRES”  IN LYON

Geheel en al in het teken van licht schrijf ik EEN nieuwe bloggeinspireerd door het lichtfeest “Fête de lumières” in Lyon waar we genoten van de SUPER prachtige uitgelichte monumenten. Het leek wel Koningsdag. Dik ingepakt en verwarmd door de ‘vin chaud’ trokken 1,8 miljoen bezoekers door het oude stadshart van Lyon. Eric en ik genieten van deze LEUKE korte uitstapjes waarbij we Frankrijk steeds beter leren kennen. We sliepen in een hotel in de “Cité International” en de volgende dag, zondag, waren de winkels open zodat wij onze cadeautjes voor de KERST konden inkopen. Nu nog een boom omzagen en versieren en we zijn klaar voor de feestdagen.

LICHT ETEN MET DE KERST

Licht eten is ook de wens van mijn moeder, peetoom EN peettante die kerst bij ons komen vieren. Dat is makkelijk gezegd, maar bij L’Xpérience houden we nu EENmaal van smullen, dus niet zo makkelijk gedaan.  Dit jaar wordt het een klassiek menu met moderne verrassingen. Wat denk je van warme camembert met granberrysaus? Of na de Beef Wellington een SPETTEREND champagne spoontje met limoen. Of een gecarameliseerde appel met geitenkaas van het kasteel in Chastanet? Onze visie is dat als we de tijd tussen de gerechten opvullen met cadeautjes en lang over het kerstdiner doen, het heus wel licht verteerbaar zal zijn. Bovendien zal met het diffuse licht van ontelbare kaarsjes het aan onze kersttafel sfeervol tafelen zijn.

2017 was, behalve het plotselinge verlies van mijn vader, een prachtig en gelukkig jaar! Onze chambre d’hôte was het hele jaar door levendig, vrolijk en vol met skiers, vissers, wandelaars en fietsers, zonaanbidders en andere levensgenieters. Onze stamtafel was goed bezet, de wijn vloeide rijkelijk en wat we hebben veel gelachen. Graag bedanken wij iedereen die hier debet aan was!

Wij hebben vele projecten op stapel staan voor het nieuwe 2018 en we zullen jullie van de voortgang op deze blog op de hoogte houden. Maar nu eerst vrolijk en sprankelend het oude jaar uitluiden. Wij wensen jullie allen:

EEN SUPER LEUKE KERST
EN EEN SPETTEREND 2018

FÊTE DE LUMIÈRES LYON

        LICHT “FÊTE DE LUMIÈRES LYON”