Rinell avec L'XP t-shirt

STOPTOBER

Hartelijk welkom bij L’Xpérience TO READ, TO EAT & TO WALK. Rinell schrijft over de avonturen in de chambre d’hôte (WELCOME) en laat u een kijkje nemen in haar keuken (TO EAT). Van het door Rinell geschreven boek “De vrouw van de dokter” wordt een tipje van de sluier opgelicht onder TO READ en onder TO WALK staan beschrijvingen van de meest prachtige wandelingen in de Ardèche.

Tja deze maand STOPTOBER staat onze nieuwbrief in het teken van Oranje als eerbetoon aan de prachtige herfst. Echter onze blog en website hebben roze als huiskleur. Onze t-shirts met het  logo van L’Xpérience hebben bovendien een roze lintje op de rechterborst. Naar mijn weten heeft nog nooit iemand ernaar gevraagd maar wellicht is de maand oktober wel de juiste maand om jullie uitleg te geven dat dit roze lintje dat internationaal staat voor de betrokkenheid  bij borstkanker, ook onze betrokkenheid benadrukt. In oktober 1993 richtte Estée Lauder ‘The Breast Cancer Research Foundation’ op. Deze beweging organiseert sindsdien bewustwordingscampagnes en werft fondsen ten behoeve van voorlichting en het bevorderen van onderzoek naar borstkanker. In Nederland wordt de naam Oktober Borstkankermaand gebezigd. De Borstkankerbewustzijnmaand werd in 1985 opgezet door een Farmaceutische international, die medicijnen tegen borstkanker produceert.Rinell met L'XP t-shirt

Oktober staat niet alleen voor het roze lint maar ook voor het stoppen met roken. STOPTOBER is een succesvol gezamenlijk initiatief dat daarbij helpt. Als we ons daar samen sterk voor maken, dan moet dat kunnen. Ook overmatig alcoholgebruik heeft invloed op onze gezondheid. Nou zijn Eric en ik flinke levensgenieters en een heerlijk glaasje Ardèche wijn hoort daar zeker bij! Maar eerlijk is eerlijk; gedurende het lange warme zomerseizoen gaan er dagelijks enkele glaasjes van het roze, witte of rode vocht teveel doorheen en steekt Eric soms voor de gezelligheid een sigaretje op. Dus, hebben ook wij deze maand  STOPTOBER ingezet!

Met het verkleuren van de bladeren verandert ook de bezettingsgraad in onze chambre d’hôte in een aangenaam, gezellig en zeer goed te behapstukken niveau. We hebben weer tijd voor sportieve activiteiten en in ons hoofd komt er weer ruimte voor nieuwe inspiratie. Zo ontstonden tijdens onze eerste innovatieve avond voor de open haard  alweer plannen om L’Xpérience nog leuker en comfortabeler te maken. Een tipje van de sluier?????

  • Er komt een BUNGEE SUPER FLY installatie in de tuin !
  • Het Gaudi huisje krijgt haar eigen badkamer annex !
  • Rinell gaat een opleiding doen  in orthomoleculaire voedingsleer om de gasten van L’Xpérience met dieetwensen nog specifieker te kunnen bedienen.

En het is nog maar heel eventjes oktober. In de komende winterse maanden zullen er ongetwijfeld nog meer ideeën aan onze grijze massa ontspruiten. Dus wil je weten wat L’Xpérience beweegt? Volg ons dan op Instagram, Facebook of LinkedIn of lees ons nieuwsbrief en houdt de volgende blog in de gaten!

Fijne maand,

Rinell