Boeuf de Christine

RECEPT VARKENSHAASJES MET CHAMPIGNONS

VARKENSHAASJES MET CHAMPIGNONS DOOR ONZE CHEF CHRISTINE

Wij stellen u voor aan onze “Chef”:

Christine  werd de Ardèchoise keuken met de paplepel ingegoten door haar oma die gespecialiseerd was in streekgerechten. Toen Christine met pensioen ging besloot ze om ook anderen, buiten haar gezin, te laten profiteren van de heerlijkheden van de Ardèche en haar voorliefde voor deze keuken. Ze selecteert haar producten met zorg en onderhoudt het hele jaar haar contacten met de locale “producteurs” van groenten, fruit, vis en vlees. Ze slacht traditioneel haar eigen (bio)varken, maakt haar worsten, boudin, caillettes en  charcuterie. Het is haar passie om Uw smaakpapillen te laten genieten van de eenvoud en (h)eerlijkheden van de traditonele keuken van de Ardèche.

Chef de cuisine Christine

Chef de cuisine Christine

 

 

 

L’Xpérience doet er alles aan om uw smaakpapillen elke dag weer te verrassen met een nieuwe smaak- en geur sensatie. Op de dagen dat Rinell in haar Bungee over het terrein van L’Xpérience vliegt en de gasten dus vliegles geeft of in haar Thaise massagehutje iemands spieren op vakantie laat gaan, neemt Christine het roer over in de keuken en kookt haar onvervalste Ardèchoise gerechten. Lig je lekker in de tuin te zonnebaden? Dan komt het aroma je tegemoet.

BOODSCHAPPENLIJST RECEPT VARKENSHAASJES MET CHAMPIGNONS

Voor 4 personen

  • 2 varkenshaasjes
  • Crème fraiche
  • Verse champignons of gedroogde
  • Knoflook
  • Cognac
  • Peper en zout
  • Aardappelen (Rattes als je die kunt vinden)
  • Rozemarijn aan een takje
  • Olijfolie

AAN DE SLAG MET HET RECEPT VARKENSHAASJES MET CHAMPIGNONS

 

Als je werkt met gedroogde champignons moet je ze eerst 20 minuten in lauw water onderdompelen, vervolgens afgieten en laten uitlekken. Daarna bak je de gedroogde maar gewelde champignons of de verse champignons in half boter/half olie. Vervolgens voeg je crème fraiche toe en 3 eetlepels cognac. Je bedekt je bakpan en laat de saus ongeveer 10 minuten inkoken. In een andere pan bak je de varkenshaasjes in ongeveer 10 minuten aan met wat peper en zout. De inmiddels ingekookte saus verdik je met wat maizena aangelengd met water of een champignonsbouillon. De aardappelen was je met schil en kruid je met olie, peper en zout en rozemarijn en bak je in een warme oven van rond de 200 graden in 15 tot 20 minuten gaar. Rijg de aardappelen aan een takje rozemarijn want het oog wil ook wat. Serveer de 2 stukjes varkenshaas op de champignonsaus en serveer er een lekkere groente bij. Eet smakelijk!