Yoga

YOGA PROFESSIONALS BIJ L’XPÉRIENCE

 Yoga professional Tamara Krijt-Asbroek

Als kind klom ze graag in bomen, rende door het bos en zwom eindeloos in de zee. Haar hele leven danste en fladderde ze, een lichaam dat altijd wil bewegen en barst van de energie. In haar kindertijd deed haar vader al aan Yoga (jaren zeventig) en af en toe deed ze toen speels een Zonnegroet mee. In haar jeugd kwamen andere vormen van sport en het (stijl)dansen op haar pad en werd de Yoga een tijdje vergeten. En het zou (helaas) nog vele jaren duren tot ze erachter zou komen hoeveel kracht en souplesse je kan ontwikkelen dankzij Yoga-oefeningen in een verstilde houding.

Een intensieve sportbeoefening in de sportschool had als gevolg meer verkorte en stijve spieren.  Daarnaast ook nog verschillende voetoperaties en Tamara zag zich genoodzaakt een tijdje te sporten op blote voeten. Ze vond de meeste aansluiting bij de traditionele Hatha Yoga. Ze was zo geïnspireerd geraakt dat ze de opleiding tot Hatha Yogadocente deed waarbij de methodiek van Critical Alignment Yoga wordt gehanteerd. Een combinatie die haar op het lijf geschreven was.

Tamara

Tamara

Tijdens een vakantie bij L’Xpérience waarbij ze zich dicht bij de natuur voelde, kreeg ze ontzettend veel zin om yoga lessen in onze tuin te gaan doceren. Samen met L’Xpérience ontwikkelde ze een héérlijke Yoga vakantieweek waarin natuurlijk de Yoga centraal staat, maar ook het lekker genieten en wandelen in de natuur! Genieten van de massages en het gezellige samenzijn aan tafel.!De Yogalessen worden in het Nederlands gegeven.

De data voor 2022 zijn nog in overleg.

Meer informatie? kijk op de website van Tamara.

Yoga professional Jean-Luc Boissel

Zijn hele werkzame leven was hij ingenieur en onderwijzer/onderzoeker in de wetenschap maar al jong werd hij geinspireerd door de yoga. Hij besloot om de vierjarige Yoga opleiding bij de FNEY (Franse Yoga Federatie) te doen en reisde regelmatig naar India om dieper tot de kern van de yoga te komen. Al meer dan 30 jaar geeft hij les en zelfs nu, na zijn pensioen, is hij zeer actief als Yoga docent en geeft regelmatig workshops. Jean-Luc is breed georiënteerd en geïnteresseerd in beweging en kwam zo terecht bij Rinell die in zijn dorp Pilates lessen gaf.

Jean-Luc Boissel

Jean-Luc Boissel

Inmiddels is Jean-Luc naast de Yoga, een trouwe Pilates beoefenaar geworden. Er vond tussen hem en Rinell een belangrijke uitwisseling van kennis en gedeelde interesses plaats. Na de super leuke Yoga weken met Tamara werd het tijd om ook de Franse bezoekers van L’Xpérience een Yoga Xpérience aan te kunnen bieden. Jean-Luc en Rinell sloegen de handen ineen en boden een lang Yoga weekend aan van 25 tot 28 juni 2020 en ook in 2021. Zes Yoga sessies in de schitterende natuur, een aantal mooie wandelingen en een heerlijke massage van Rinell staan op het programma. De Yogalessen worden in het Frans gegeven.

De data voor 2022 zijn op dit moment in overleg!

Meer informatie? Stuur een mailtje naar info@l-xperience.com

en je ontvangt het volledige programma!